Czy wyrażasz zgodę o umieszczenie działu testerowo jako pierwszy?
Witajcie…
Od niektórych uczestników forum napływają do mnie propozycję zablokowania możliwość pisania gościom. Zdania są podzielone dlatego ramlez wpadł na myślę, że dobry pomysł, aby wydać kosz na światło dzienne i ustawić go jako pierwszy dział… na forum. W tedy BOTY które spamują nam forum, indexowały by go jako pierwszy i automatycznie pisali w dziale kosz, ja jednak mam wydaje mi się jeszcze inny pomysł… aby testerowo ustawić jako pierwszy i ustawie automatyczne kasowanie postów po jakimś okresie… w tym że dziale
Na razie blokowanie gości mija się z celem i strategią PCT
Pomysł spoko , mogliby pomyśleć o tym admini innych for, bo coraz częściej boty się nasilają, a wg mnie przez to robi się śmietnik na forum.
jednak przed chwilą złapałem jednego pasożyta na gorącym uczynku w software, mają już gdzieś pewnie w pamięci nazwę działu, dlatego jeszcze pozwoliłem sobie zmienić nazwę z
software na software_
w software, mają już gdzieś pewnie w pamięci nazwę działu, dlatego jeszcze pozwoliłem sobie zmienić nazwę z
software na software_
Zapewne jadą z googli tak jak tam nasza strona jest zaindeksowana tak będą lecieli pokolei działami - coś mi się to zdaje że dopóki ten dział dla botów przez google nie zostanie zaindeksowany jako pierwszy to nic to nie da. Teraz pewnie boty będą trafiały do działu Hardware.
Zapewne jadą z googli tak jak tam nasza strona jest zaindeksowana tak będą lecieli pokolei działami - coś mi się to zdaje że dopóki ten dział dla botów przez google nie zostanie zaindeksowany jako pierwszy to nic to nie da. Teraz pewnie boty będą trafiały do działu Hardware.
też tak umyśle, ale jak tak będzie to dodamy wszędzie piękny parkiecik w nazwach...
Asdef, do pisania na forach i np maili używaj FF2 - tam masz sprawdzanie pisowni na bieżąco - super rzecz! i na prawdę bardzo polecam ja na ubuntu teraz tylko na FF jadę
[ Dodano: 2007-01-08, 19:51 ]
Asdef napisał/a:
też tak umyśle, ale jak tak będzie to dodamy wszędzie piękny parkiecik w nazwach...
To wtedy przez pewien czas tutaj nie trafią w ogóle
Proponuję:
1. Zrobić jeden osobny dział dla gości lub
2. Zlikwidować możliwość pisania postów i tworzenia tematów gościom
3. Ustawić token przy rejestracji
4. Mieć spokój
Zastanówcie się, ile tych gości było? 3, 5? Korzyści raczej małe, a popatrzcie co teraz Asdef musi robić i to bezskutecznie. Niedługo będzie więcej botów niż aktywnych użytkowników, a stanie się to, bo forum jak widzimy nie jest oblegane (chociaż z jednej strony to dobrze).
//
Obczajcie, że każde forum ma numer i w linku jest on, a nie nazwa działu Zmiana jej nic nie da
Proponuję:
1. Zrobić jeden osobny dział dla gości lub
2. Zlikwidować możliwość pisania postów i tworzenia tematów gościom
3. Ustawić token przy rejestracji
4. Mieć spokój
Zastanówcie się, ile tych gości było? 3, 5? Korzyści raczej małe, a popatrzcie co teraz Asdef musi robić i to bezskutecznie. Niedługo będzie więcej botów niż aktywnych użytkowników, a stanie się to, bo forum jak widzimy nie jest oblegane (chociaż z jednej strony to dobrze).
//
Obczajcie, że każde forum ma numer i w linku jest on, a nie nazwa działu Zmiana jej nic nie da
wiem, ale nawet 3, 5 gośći to dla naszego forum jest dużo
jest tokien przy registry, natomiast nie ma przy gościach... narazie nie ma możliwości.
myślałem nad takim działem "dla gości" jeszcze jak była kanalia
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum