| Autor |
Wiadomość |
Temat: wyłączyłem swoje konto |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 664
|
Forum: Windows Wysłany: 2009-05-15, 08:16 Temat: wyłączyłem swoje konto |
| Petermechanic napisał/a: | Ściągasz paczkę:
http://home.eunet.no/~pno...wd/bd080526.zip
Rozpakowujesz i wciskasz install.bat.
Tylko przed tym, znajdź pustą dyskietkę i włóż do napędu, żeby przygotować dyskietkę startową |
Jeżeli już jesteś na tym drugim koncie administratora to możesz też włączyć CMD (command prompt), tj, START--->URUCHOM--->CMD...
Tam wpisujesz
| Kod: | | net user NAZWA_TWOJEGO_USERA /active:yes |
Myślę, że powinno pomóc... |
Temat: Grand Theft Auto IV |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 3
Wyświetleń: 373
|
Forum: Gry Wysłany: 2009-05-15, 07:52 Temat: Grand Theft Auto IV |
| ExeQtor napisał/a: | PS: Plus dla Ciebie za "normalnego" posta tzn.. bez "upiększania" )) |
Dzięki, będę się tak starał dalej |
Temat: Grand Theft Auto IV |
Kimimaro2485
Wyświetleń: 373
|
Forum: Gry Wysłany: 2009-05-13, 19:46 Temat: Grand Theft Auto IV |
Każdy zna popularną na całym świecie serię gier GTA.
3 grudnia 2008 r. do Europy trafiła wersja gry Grand Theft Auto IV na PC.
Bardzo mnie zaciekawiła, gdyż grałem u kolegi, a poza tym GTA to sprawdzona marka ...
Dostałem... Byłem zadowolony... Do czasu... Zainstalowałem, ale okazało się, że na komputerze kupionym pół roku przed oficjalnym wydaniem nie ruszy... No dobra na grafice 800x600 ((((
Co myślicie o tej grze???
--->Informacje o GTA IV<---
To także ze stronki, do której linka podałem powyżej:
| Kod: | Poniżej zamieszczam oficjalne wymagania, jakie musi spełnić twój komputer, aby uciągnąć Grand Theft Auto IV.
Minimalne:
* Windows XP - Service Pack 3/Windows Vista - Service Pack 1
* Intel Core 2 Duo 1,8 GHz lub AMD Athlon X2 64 2,4 GHz
* 1,5 GB RAM
* 16 GB miejsca na dysku twardym
* nVidia GeForce 7900 lub ATI Radeon X1900 (256 MB)
Zalecane:
* Windows XP - Service Pack 3/Windows Vista - Service Pack 1
* Intel Core 2 Quad 2,4 GHz lub AMD Phenom X3 2,1 GHz
* 2 GB RAM (XP)/2,5 GB (Vista)
* 18 GB miejsca na dysku twardym
* nVidia GeForce 8600 lub ATI Radeon HD3700 (512 MB) |
|
Temat: Mistrz klawiatury - Zręcznościowa gra online |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 517
|
Forum: Gry Wysłany: 2009-05-13, 19:34 Temat: Mistrz klawiatury - Zręcznościowa gra online |
Wiele osób z was, które pragnęły się nauczyć szybkiego pisania ściągnęły sobie zapewne program "Mistrz Klawiatury 2", który z resztą polecam. Był to zapewne bardzo udany zakup...
Jedną z opcji "Mistrza..." są gry... Znalazłem grę online podobną do nich, aczkolwiek nie tej samej firmy.
Dla osób, które chciałyby się nauczyć szybko pisać polecam "Mistrza..." lub właśnie tę grę ---> LINK. |
Temat: Problem z kolumną w tabelce |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 265
|
Forum: Webmaster Wysłany: 2009-05-12, 19:11 Temat: Problem z kolumną w tabelce |
| Petermechanic napisał/a: | nie odświeżaj tematów.
Forum będzie obejmowało moje zainteresowania oraz programy, skrypty itp.
Również proszę o EoT |
Ok, sorki... (((( |
Temat: Dwa pytanka |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 226
|
Forum: Webmaster Wysłany: 2009-05-12, 19:09 Temat: Dwa pytanka |
| ExeQtoR napisał/a: | Kimimaro2485, Nie czytasz uważnie tego tematu
Pytanie było : jak się robi całe takie wyskakujące okienko
a nie "jak sieje zamyka" )))))
Zapomniałeś wspomnieć o pliku CSS na tej stronie i innych skryptach potrzebnych |
A to sorki, wydawało mi się, że chodzi mu o to jak zamknąć... Jeszcze raz sorki |
Temat: CSI: Kryminalne Zagadki Las Vegas, Nowego Jorku, Miami... |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 0
Wyświetleń: 298
|
Forum: Gry Wysłany: 2009-05-12, 14:33 Temat: CSI: Kryminalne Zagadki Las Vegas, Nowego Jorku, Miami... |
Większość osób oglądających Polsat lub jakąś przyzwoitą telewizję satelitarną zna popularny na całym świecie serial CSI...
Nie wiem jak wy, ale zainteresowałem się tym serialem do tego stopnia, że kupiłem zestaw czterech gier CSI, tj: CSI Kryminalne zagadki Las Vegas - 3 wymiary zbrodni, CSI Kryminalne zagadki Las Vegas, CSI Kryminalne zagadki Las Vegas - Mroczne Motywy oraz CSI Kryminalne zagadki Miami.
Pierwsza z nich była wyjątkowo udanym zakupem, gdyż fabułą grafika itp. spełniła moje oczekiwania w 100%, a nawet mnie nieco zaskoczyła. Trzy kolejne pod względem fabuły były porównywalne, lecz pod względem grafiki o wiele gorsze...
Stąd moje pytanie, czy gra ktoś w to w ogóle??? I czy ktoś zna jakieś sprawdzone patche do tych trzech ostatnich, co do których mam gorsze zdanie... |
Temat: Wolfenstein: Enemy Territory |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 6
Wyświetleń: 631
|
Forum: Gry Wysłany: 2009-05-12, 14:22 Temat: Wolfenstein: Enemy Territory |
Świetna gra o przyzwoitych wymaganiach sprzętowych, tj: Pentium III 600MHz, 128MB RAM, 32MB akcelerator 3D, DirectX 9.0b, Windows 2000/XP...
Gra opowiada o Johnie Blazkovitz'ie - komandosie amerykańskich sił specjalnych.
Gorąco grę polecam.
| Basic1234 napisał/a: | witam,
wolfensteon jest naprawde super gierka z ogromna grywalnoscia... i kazdy pewnie w nia gral:)
tera podobna wyszla nowa czesc.
pozdrawiam |
Co do tej nowej części to Enemy Territory jest najnowsza.
W tej części John będzie mógł się udać na od dawna zasłużony urlop... |
Temat: Hitman: Blood Money |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 5
Wyświetleń: 790
|
Forum: Gry Wysłany: 2009-05-12, 14:17 Temat: Hitman: Blood Money |
| Elvis Scatter napisał/a: | | Powiem szczerze... jest to najlepsza część serii gier Hitman. Wprowadzono zupełnie nowy silnik - już nie spatchowany. A co za tym idzie, została ulepszona grafika, AI, skrypty itd. Teraz kiedy ktoś zobaczy krew, to natychmiast idzie o tym powiadomić straż, a znalezione zwłoki pakowane są do czarnego worka. To prawdziwa rewolucja. |
Tak... poprzednie części też były niezłe, ale ta jak już to trafnie ujął Elvis Scatter jest najlepsza.
| Crooleeck napisał/a: | | Ehh... te wymagania... |
Wymagania niestety jak już powiedział Crooleeck są zdecydowanie zawyżone ---> Pentium 4 2.4 GHz, 1 GB RAM, karta graficzna 256 MB (GeForce 6800 lub lepsza), 5 GB HDD, Windows 2000/XP. Aczkolwiek większość obecnie produkowanych komputerów posiada takowe, ale sprzęt ten jest bardzo drogi... |
Temat: Gangsters |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 1
Wyświetleń: 313
|
Forum: Gry Wysłany: 2009-05-12, 12:44 Temat: Gangsters |
Całkiem fajna gierka, ale polecam także Mistrza klawiatury - Zręcznościową grę online .
Uczy szybkiego pisania na klawiaturze... |
Temat: Problem z kolumną w tabelce |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 4
Wyświetleń: 265
|
Forum: Webmaster Wysłany: 2009-05-12, 12:22 Temat: Problem z kolumną w tabelce |
| Administrator Asdef napisał/a: | | Komórka wewnątrz komórki, lub div.. ratuje sprawe... |
Jeśli chodzi o ten temat to w zupełności zgadzam się z Administratorem, ale tak nawiasem mówiąc to pod jakim adresem lub pod jaką nazwą będzie funkcjonowało Twoje forum Petermechanic???
No i o jakiej będzie tematyce????? |
Temat: Dwa pytanka |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 9
Wyświetleń: 226
|
Forum: Webmaster Wysłany: 2009-05-12, 12:15 Temat: Dwa pytanka |
| Eclipse napisał/a: | Drugie:
Jak się robi taki pasek w górnej części przeglądarki z zamykaną reklamą.
Taki jak czasem się spotyka na stronach PRV.pl (pasek Pino) np. na www.fundacja-samarytanin.prv.pl |
Na stronie Fundacji Samarytanin kod do zamknięcia reklamy jest taki:
| Kod: | | <ul><li><a id="topBarCommercialClose" onclick="closeBanner();" style="cursor: pointer; display: block;">zamknij reklamę <b>X</b> |
Zwróć uwagę na to ---> onclick="closeBanner();". Musisz w osobnym pliku zrobić skrypt w języku JavaScript zamykający tą reklamę mam nadzieję, że wiesz jak to się robi i nazwać go na przykład closeBanner(). W źródle strony dopisać do nazwy ścieżkę, w której znajduje się plik JavaScript i już... |
Temat: Problem z komuterem |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 12
Wyświetleń: 358
|
Forum: Hardware Wysłany: 2009-05-12, 11:52 Temat: Problem z komuterem |
| Davin napisał/a: | Problem mam taki, ze przy odtwarzaniu grafiki 3d (smarki, gry i inne benchmarki) mimo wystarczajacej
liczby fps i plynnosci wyswietlanego obrazu dosyc czesto calosc sie przycina. Hmm, ciezko to opisac |
Hmm... co to za (smarki, gry i inne benchmarki)? Niektóre z nich mogą nie chodzić na komputerze o lepszej jakości niż wymagana. Opisz co to a ja postaram Ci się pomóc... |
Temat: Ruter z podziałem pasma |
Kimimaro2485
Odpowiedzi: 2
Wyświetleń: 316
|
Forum: Inne Wysłany: 2009-05-12, 11:39 Temat: Ruter z podziałem pasma |
| Twój użytkownik napisał/a: | Czy jedynym wyjściem jest postawienie serwero-rutera? |
Przykra prawda jest taka, że chyba jednak tak... :((((( |
Temat: mam problem |
Kimimaro2485
Wyświetleń: 247
|
Forum: Inne Wysłany: 2009-05-12, 11:28 Temat: mam problem |
| crooleeck napisał/a: | | Powiedz trochę o zasilaczu. Jaka moc, firma, ile ma lat. W ogóle napisz z jakich podzespołów masz ten zestaw. |
| ExeQtor napisał/a: | Odkręcasz wszystkie wiatraki(NIE radiatory - chyba że masz pastę pod procesor termo przewodzącą) czyścisz wszystkie żeberka(najpierw z grubsza później najlepiej sprężonym powietrzem) ))) Następnie wyjmujesz Pamięć RAM i znowu czyścisz piny na kości i na slocie(prawdopodobnie wiatrak od procka już tam mocno na kurzył) Tak samo od karty graficznej zrób i ewentualnie(jeśli masz) to na Chipsecie,
Następnie zrób Scandisk dysku możliwe że coś tam szwankuje.
Coś dodawałeś/instalowałeś ostatnio - od jakiego momentu tak się dzieje, aha no i jak CLK napisał napisz jaki sprzęt.
PS: pomocne będzie również jak naciśniesz CTRL+ALT+DELETE i powiesz mi ile masz pamięci zadeklarowanej(taka rameczka w zakładce wydajność) podajesz: RAZEM, LIMIT, SZCZYT
Do tego podaj mi ramkę "Pamięć fizyczna(KB)" też tam są trzy pozycje.
A na zakończenie przydały by się temp. z systemy np. z programu SpeedFan zrób tam najlepiej screeny i wrzuć to na jakiś serwer obrazkowy:D
W tedy dopiero coś możemy myśleć Bo tak to możliwości mnóstwo i ciężko cokolwiek zdiagnozować. |
Jeżeli wypełnisz wyżej wymienione polecenia to ja także chętnie pomogę . |
| |