Zrobiłem wszystko co powiedzieliście: chkdsk mam już z głowy- wszystko zeskanowane. Nie wykrył żadnych błędów. może ma to jakieś znaczenie: nadpisywałem MBR po instalacji Ubuntu 7.10 (chciałem się pozbyć tego Ubuntu). Czy tu może pomóc jedynie format dysku?
1. Włącz PM8
2. ustaw, zmniejsz partycje, itp... ALE po każdej jednej operacji zrób 'Apply' A najlepiej zrób za każdym razem Restart systemu
ExeQtoR- dzięki. Zrobiłem to co powiedziałeś. Działa! Masz u mnie piwo!!!... no i punkt oczywiście!
Temat do zamknięcia
_________________ Tea Who You Yeah Bunny!
piotrek Gość
Wysłany: 2010-03-16, 18:14 erro 1529 while executing batch, Information mismatch i entr
Witam!
Temat stary, ale chcę go odświezyć, mam identyczny problem jak tu jest opisany, ale niestey zastosowałem wszystkie czynności ale nic nie pomogło. Opiszę mój problem od początku.
Miałem zainstalowane Ubuntu 9.10, ale wywaliłem to z kompa, został mi GRUB więc usunąłem go z konsoli odzyskiwania za pomoca polecenia fixmbr. Pisało że prawidłowo nadpisano(coś tam). Potem przy ponownym uruchomieniu kompa włączył sie tak jakby chkdsk i sprawdzało sie w poszukiwaniu błędów, cos tam znalazło i podobno naprawiło. Gdy już system się załadował, chciałem utworzyć sobie jszcze jedną partycje za pomocą Partitiona Magic. Mam 2 dyski 40gb i 160 gb, na 40 jest system a 160 to pozostał rzeczy, no i chciałem urwać z tego 160gb na nową partycję, zrobiłem wszytsko tak jak trzeba, no i partition zapytał czy mam uruchomic kompa to daję Apply no i się uruchanmia. Wtedy własnie wyskakuje ten bład co koledze który założył ten temat. Próbowałem kilka razy ale dalej to samo.
Próbowałem robić partycje krok po kroku, njapierww wydzielić miejsce(restart) utworzyć nowa (restart), ale nic
Wpisywałem komendy chkdsk C: chkdsk D sprawdziło nic nie znalazło, problem pozostał
wpisałem chkdsk /f to sprawdziło tylko dysk C 40 gb ze sytemem
Jak wpisuje chkdsk D: /f to: wolumin obecnie uzywany, czy wymusić odmontowanie dysku i teraz nie wiem jak to wszytsko naprawić. Pomoże ktoś?? Będę bardzo wdzięczny, postawię piwo, albo dwa
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum