Wysłany: 2007-12-09, 19:04 Partition Magic 8 problem z utworzeniem partycji
Cześć. Chciałem podzielić sobie dysk na partycje. No to klikam na "create partition" potem ustawiam pojemność, itd.Gdy Na koniec klikam na "FINISH", a potem na "APPLY". Komputer się restartuje. Po ukazaniu się loga systemu Windows XP pokazuje się okienko, a w nim:
Error 1529 while executing Batch
Error information mismatch in directory entry
Will now reboot
Press any key to contionous
No to naciskam "ENTER" i komputer się restartuje. Potem pojawia się logo systemu, a zaraz po nim informacja że "dzielenie partycji zostało zakończone", czy coś w tym stylu. Ale partycji nie ma. Czym może być spowodowany ten błąd?
Tylko, że ten komunikat pojawia się nie podczas włączania PM8, tylko...jakby to powiedzieć....
podczas ładowania systemu (uruchamia się BIOS później jest wyświetlony ekran powitalny systemu Win XP, dopiero po nim jest wyświetlany ten komunikat. Dopiero jak nacisnę "ENTER" to system się włącza).
Run CHKDSK /F on the affected drive. For instructions on running CHKDSK, see the document How to run Microsoft CHKDSK from the command line.
co mniej-więcej znaczy:
Cytat:
Uruchom CHKDSK /F na (jakbyto powiedzieć) "zepsutym" dysku (partycji?).
czyli (z tego co zrozumiałem), robisz tak:
1. jak ci się windows odpali to wciskasz start>uruchom>cmd
2. wpisujesz komendę chkdsk /f
3. i powinno być dobrze
proszę o potwierdzenie informacji, bo zbyt dobrym tłumaczem
_________________ It's a beautiful day! Don't let it go away!
Run CHKDSK /F on the affected drive. For instructions on running CHKDSK, see the document How to run Microsoft CHKDSK from the command line.
co mniej-więcej znaczy:
Cytat:
Uruchom CHKDSK /F na (jakbyto powiedzieć) "zepsutym" dysku (partycji?).
czyli (z tego co zrozumiałem), robisz tak:
1. jak ci się windows odpali to wciskasz start>uruchom>cmd
2. wpisujesz komendę chkdsk /f
3. i powinno być dobrze
proszę o potwierdzenie informacji, bo zbyt dobrym tłumaczem
Aha... według chkdsk'a na partycji f nie ma błędów. Natomias gdy w PM8 włączam Check for errors..." to program znajduje mi błąd. Czy to może być wina programu?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum