Wysłany: 2008-04-20, 11:11 Najlepszy darmowy antywirus.
Jakiego darmowego antywira byście mi polecili,ale takiego żeby nie zamulał kompa(gram w lineage 2 i niezamulający komp mile widziany:))
Ja teraz używam antywira personaledition classic(czy to jest dobry antywirus,i czy mocno kompa zamula?)
tak, Avast!, ale ma kilka minusów
1. Fałszywe alarmy
2. Mulenie kompa przy starcie, jak sprawdza aktualizacje
3. Wersja 4.8 Home spowodowała mi błędy w systemie
To na tyle Bierz 4.7, chyba, że 4.8 ładnie chodzi
Ja polecam avasta! Jest stabilny i zadba o bezpieczeństwo Twojego komputera. Często fałszywe alarmy okazują się jednak prawdziwe. Codziennie aktualizowana jest baza danych wirusów.
Wysłany: 2009-02-26, 18:35
Bardzo polecam avast! 4.8.1335 Home Edition ( pobierz z http://dobreprogramy.pl/i...=2&id=533&avast!+4.8.1335+Home+Edition+PL ).
avast jest bezpłatnym antywirusem. Mam go już parę lat i nie sprawie mi żadnych problemów. Po ściągnięciu działa przez 60 dni ale można bezpłatnie go zajerestrowac a , na kilka sposobów otrzymamy klucz aktywujący program. Po aktywacji cieszymy sie w pełni odblokowanym antywirusem.
A dla programów typu malware polecam Malwarebytes' Anti-Malware (pobierz z www.malwarebytes.org ) Fajny i łatwy w opsłudze programik chociaż jest płatny ,ale działa dormo przez parę dni. Możesz go kupic z 500zł.
Mam oba programy i nie narzekam na żadnego. Wykrywają wirusy itp. zanim one dostaną się do systemu.
Dla mnie Avast! jest wystarczający, aby ochronić się przed wirusami przyniesionymi na pamięci USB lub zagnieżdżonymi przypadkowo nawet w znanych programach bądź grach. Niestety wykrywa wirusy w kilku czystych programach, ale lepiej, by zgłaszał fałszywe alarmy niż przepuszczał syf.
Jeśli zależy Ci na jakości i jesteś w stanie zapłacić to polecam NOD32.
Jeśli chcesz standardową, darmową ochronę antywirusową to polecam AVG Free Edition.
Dodatkowe narzędzia uzupełniające prace takiego antywirusa:
- ComboFix
- Hijackt This
Wysłany: 2010-02-07, 16:47 Re: Najlepszy darmowy antywirus.
behemothxx napisał/a:
Jakiego darmowego antywira byście mi polecili,ale takiego żeby nie zamulał kompa(gram w lineage 2 i niezamulający komp mile widziany:))
Ja teraz używam antywira personaledition classic(czy to jest dobry antywirus,i czy mocno kompa zamula?)
z tego co slyszalem darmowych dobra jest avira. noatomiast ja jakoś nie ufam darmowym av. pozbierałem troche kasy i kupiłem F-Secure'a IS 2010. szybki lekki i bezpieczny. no i ma funkcje, których w darmowych nie znajdziesz np. ochrony przegladarki czy in the cloud. ma tez program do kontroli rodziecielskiej ;d
Od kilku dni jest już polska wersja Avasta 5 z heurystyką i nowym silnikiem. Czy da się go zainstalować za pomocą modułu aktualizacji? Czy trzeba ściągać instalator?
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum