Mam problem obawiam się że to zepsuta płyta ale wole spytać . Mam oryginalna płytę ze sterownikami w zestawie do laptopa ale przy probie odpalenia jej wyskakuje komunikat "nie znaleziono punktuwejścia procedury RegGetValueA w bibliotece ADVAPI32.dll." na innym komputerze bląd się powtarza .
Ostatnio zmieniony przez maniek910 2009-06-18, 13:55, w całości zmieniany 1 raz
maniek910, Chcesz dostać warna na dzień dobry czy jak?????
Zaraz się wkurze i skasuje cały ten temat !
Po jakiego gwinta edytujesz powyższego posta skoro ten temat dotyczył pytania o bootladera ? odpowiedź otrzymałeś to mogłeś albo utworzyć nowy temat, albo(ostatecznie) ciągnąć pod tym.... a nie w morde jeża skasować główny temat i zastąpić go innym teraz ni w pińć ni w dziwińć mój post się nie trzyma.
Więc ostatni raz coś takiego widzę
------------ Wracając do tego "nowego" tematu ------------
- Laptop na gwarancji ?
- Spróbuj nowszych/starszych sterowników.
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
A więc laptop jest na gwarancji dziś kupiony , ale nie sądzę żeby coś było walnięte bo płyte wrzuciłem do innego kompa i to samo ... Sterowników szukam i nie bardzo mogę znaleźć tzn znalazłem ale pod Viste Dokładnie tu http://support.acer-euro....wnloads_gd.html jeśli ktoś miał by źródło pod xp był bym wdzięczny . Model laptopa Acer Aspire 5315/5715Z
sterowniki działają ale jeszcze jedno pytanie którego z tych sterowników brak wywołuje to że gdy przesówam folder kratkuje jakby obraz za folderem link do screenu ze sterownikami http://www.fotosik.pl/pok...f7c97271b6.html
Chodzi mi o to że gdy np otwieram moje dokumenty i przeciągam je to za katalogiem zostaje tak jakby jeszcze katalog i po chwili znika w komputerze w domu taki sam efekt był bez zainstalowania sterowników od karty graficznej ale w laptopie jest ona zintegrowana a sterowniki od chipsetu zainstalowałem , dlatego pytam czy nie jest to spowodowane brakiem jakiegoś innego sterownika ?
Pomogło aleee następny problem , mianowicie podłączam do laptopa kabel od internetu ale internet nie działa , mam ustawione Właściwości połączenia lokalnego na Połącz używając :
Broadcom NetLink (TM) Fast Ethernet i protokół (TCP/IP) na automatyczne pozyskanie adresu IP i automatyczne pozyskiwanie DNS czy możliwy jest brak jakiegoś sterownika ?
A więc oczywiście jest problem bo nie wykryło zainstalowało sterowników od karty sieciowej (przewodowej) co więcej z płyty dołączonej do laptopa nie można ich zainstalować http://www.fotosik.pl/pok...f016e496a2.html i mam problemy ze znalezieniem sterowników pod nią
Ale właśnie sobie uświadomiłem że ten sterownik odpowiada za Wi Fi więc z kablem nie ma nic wspólnego więc postanowiłem go na razie zostawić w spokoju ale internet nadal nie działa mimo tego że gdy podłączam kabel z internetem wyskakuje mi że połączenie jest ograniczone bo nie można pobrać adresu ip , więc wklepałem ręcznie wszystkie adresy ip bramki i tak dalej i połączenie niby jest aleee internet nie działa proszę o pomoc .
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum