dobra pominmy juz ta konwersje, dziaj testowalem to cos i wydaje sie dzialac stabilnie... ale nie o to chce zapytac...
mozesz mi powidziec z czym symbian jest bardziej dopracowany od abdroida?
dlugo nie mialem okazji testowac tel z symbianem tylko jeden dzien (moj ojciec ma) w zasadzie udalo mi sie go zawiesic 3 razy "NOKIA N95"
zas SE Xperia MINI pro przez 3 tyg... oparty na androidzie... dlatego zastanawiam sie z czym ten system jest niedopracowany... rowniez mialem w łapkach kilka dni LG SWIFT GT540 i tez go nie udalo mi sie zawiesic rowniez android... dlatego dziwi mnie ta wypowiedz
Sorry, bardziej chodziło mi o całe "zaplecze" do platformy Android. Czyli aplikacje, w tym porządna konsola, a nie badziew, na którym nic nie można!
A z N95 - co się dziwisz S60v3 FP1 - potrafi się zawiesić, mi jednak przy sporej liczbie otwartych aplikacji (to jest telefon, a nie mobilny komputer, więc wybaczam mojej E51).
Ale skoro linuks to powinna być też sprawna konsola, aby dało się ją obsługiwać i wykonywać konkretne operacje w systemie. Chyba za dużo wymagam
peter fajne by bylo ale bez przesady to tez tylko telefon
a jesli chodzi o N czy inne dalsze modele... to nie tel to symbian wiesza
i teraz nie przesadzaj ze tak wszystko jest niedopracowane dla androida, ja jeszcze nie znalazlem takiej aplikacji ktora mi nie dziala... mowieo tych z tych ja kozystam
peter pytalem co jest nie dopracowane, nie odpowiedziales - dla mnie to szukanie dziury w całym.
ja instalowalem pare programow na androida i na prawde nie mialem zadnego problemu... w funkcjonalnosci
BTW Na iOS po jailbreaku można postawić nawet serwer WWW z obsługą Ruby, więc myślę, że kompilator C++ to nie jest wielki problem. Zwykły user tego nie potrzebuje, a poweruser sobie pohakuje, pohakuje aż zrobi
_________________ It's a beautiful day! Don't let it go away!
Wiecie co, ja dorzucę swoje 5groszy od strony programisty, mam akurat takie przedmioty jak:
Programowanie Interaktywnej Grafiki Komputerowej(SilverLight)
Programowanie Urządzeń Mobilnych(Java->Android)
SL: C# + [XML]
A: Java + [XML]
kompilatory:
SL: Blend + Visual
A: Eclipse
takie stosowaliśmy, mogą być gorsze lub lepsze ale te porównuję
Teraz do rzeczy, bardziej dopracowany język według mnie to C#, Java jest lekko do tyłu pod względem "uproszczeń" np. aby z TextBlock'a pobrać zawartość do INTEGER niestety trzeba wykonać GET TEXT(textblock) TO STRING PARSE INT, w C# mamy o jedna konwersję mniej, pobierany tekst jest od razu stringiem.
To tyle na razie z kodu "class", teraz to co nie podoba mi się w konstrukcji XML'a
w Androidzie, zawsze wszędzie trzeba dodawać słowo kluczowe "Android" po jakiego gwinta
Niestety kompilatorów nie można porównywać, a na pewno pod względem "łatwość" programowania, chodzi tutaj o dopracowania frameworka do posługiwania się całą Javą.
Reasumując, jak bym miał wybierać platformę jako programista, wybrałbym SL na Windows Phone, na pewno będzie można tam o wiele więcej zrobić i będzie to przyszłość, a Android jest jak na razie "prosty" i wymaga jeszcze dopracowania i opracowania dobrego środowiska programistycznego, pytanie tylko czy przetrwa próbę i nie podda się MS, bo W.Phone i SL stawia wyzwania Androidowi )))
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum