Wiem, teraz wyjdę na idiotę xD potrafię napisać w zasadzie wszystko w C# ))
Ale kuźwa obsługi Worda nie znam
Problem:
Jak usunąć styl formatowania hiperłącza.
Tzn:
"BLALBLALGBLALGL" Podłączamy hiperłącze robi się automatycznie "BLALBLALGBLALGL" i jeszcze kolorek się zmienia, a ja chce aby był taki jak ustaliłem wcześniej(tylko czarny, bez niczego więcej)
tak samo chce wywalić style z Linków, A_Linków, F_Linków , czyli z odwiedzonych, aktywnych itp.....
Na chłopski rozum, chce aby hiperłącze niczym się nie różniło od zwykłego tekstu widać to za trudne dla mnie
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Ja nawet nie wiem gdzie tutaj znaleźć auto formatowanie... nawet tutaj nie ma paska zadań jak z Worda 2000/2003
Add///////////
Qr...idzie dostać....
1 Zaznaczamy tekst który jest hiperłączem(NIE wolno zaznaczyć żadnego dodatkowego znaku nie będącego hiperłączem)
2. Wybieramy z paska u góry styl "normalny"
lub
2. prawym przyciskiem myszy Style Normalny
Wszystko
Aha... jak zaznaczymy coś więcej to mam style się rozwalają....
Peter, Twoja opcja nie działała po wyłączałem to bo musiałem auto formatowanie dodać do paska menu i tak dalej formatuje na to samo więc ogólnie Word jest do kitu
W ustawieniach autoformatowania wyłaczasz... sprawdzone w Wordzie 2007, a to raczej bliższe wydanie do 2010. Kwestia tego, że to nie działa wstecz, tzn. że na poprzednich odnośnikach musisz sobie tak jak wyżej napisałeś zrobić lub wyłączać.
Auto formatowanie Zamień Ścieżki internetowe i sieciowe na hiperłącza
Auto formatowanie Auto formatowanie podczas pisania Ścieżki internetowe i sieciowe na hiperłącza
obydwa po odznaczałem... i nie działało... próbowałem nawet usuwać i nic...
ale działa dopiero na nowych "miejscach" tam gdzie nie było hiperłącza
Dziwacznie to działa, ale chwilowo problem rozwiązany praca wre, już 10 stron pracy dyplomowej za mną, jeszcze ze 50 i wsio.
więc gdyby nie to że wymagają już jakiś układ, to ja bym to napisał w Notatniku w 100% albo w Visualu 2010 w końcu nawet bym miał pokolorowaną składnię xD
No ale niestety tutaj chodzi że do rozdziałów muszę mieć linki(wewnątrz dokumentów) bo raz że łatwiej a dwa kuźwa wymagają
Nie wiem jak to zrobić w 2010, bo nie korzystam. Ale w 2003 znalazłem dosyć łatwo, może Cię to naprowadzi.
Wkleiłem link do Worda i dałem Enter, aby się sformatował - wyszedł podkreślony, niebieski.
Kliknąłem Format Style i formatowanie, znalazłem Hiperłącze, prawy klawisz myszy Modyfikuj dałem żeby kolor był automatyczny, zaznaczyłem checkboxa "Dodaj do szablonu" OK
Od tej pory każdy link w każdym dokumencie formatował się z podkreśleniem, ale kolorem czarnym.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum