Wysłany: 2006-07-08, 23:25 Który Photoshop lepszy???
Mam pytanie, tak jak w temacie. Która wersja Photoshopa jest lepsza, 7 czy CS2?? Jestem początkujący, raczej będę się bawił w wersji angielskiej, na razie sciągne triala, a potem zobaczymy...
Jesli chodzi o różnice miedzy 7 a CS, czy CS2 to jest kilka konkretnych.
W CS masz galerie filtrów która w zasadzie ułatwia znacznie używanie wiekszości efektów. Mamy tu też paletę histogramów, możliwośc pracy z obrazem pełnoekranowo( co przyznam często znacznie sie przydaje), możemy utworzyć sobie plik z historia pracy nad dokumentem (nieocenione gdy coś stanie się wybitnie nie tak). Mamy też z szybka korekcje Światło/Cień, filtry pracujące ze wsparciem dla 48 bitów, filtry fotograficzne , automatyczne kadrowanie, automat przy łaczeniu zdjęc np w perspektywe . Na ścieżce można dodawać tekst. Możemy sobie dowolnie zarządzać warstwami i tworzyc podwarstwy. Obsługuje format RAW. !!16bitowe pliki RGB!!
Nie powiem za dokładnie bo z 7 na CS przesiadłem się bardzo szybko , zanim jeszcze wkręciłem sie troche głębiej w PS'a. Ogólnie cały czas siedze na CS.
Jeśłi chodzi o CS2... to CS + to: !Czytaj Czytaj Czytaj!
PS.
Ja używam już długo PS CS CE i jestem zadowolony Narazie bawie się z PSem już jakiś czas i nawet mnie słucha, choć jak każdy miewa własne humorki
Jeśli coś pomieszałem, albo zapomniałem to sry... pisane na szybko bo czas goni
_________________ "Piękno rzeczy śmiertelnych mija, lecz nie piękno sztuki."
Dobra topic można zamknąć. Wybieram CS2 i będę na nim bawił się grafiką.
magnetic: ty mi głównie pomogłeś co wybrać, napisałeś konkretnie, więc ci zaznaczam pomógł. Gdyby nie ty to bym się pewnie dalej zastanawiał którego pobrać.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum