Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z dyskiem według SpeedFana. POMOCY!!
Autor Wiadomość
Thor 
Moderator

Wysłany: 2007-05-09, 13:41   

Jesteś pewny, że piszesz o Pending Sector Count a nie o Seek Error Rate ;) ?? Bo jak o tym pierwszym to ... wyrzuć te dyski :lol:

Jak dla mnie szybko rośnie. Nie są te dyski narazone na duże różnice temperatur ??

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2007-05-09, 14:00   

Thor napisał/a:
Jesteś pewny, że piszesz o Pending Sector Count a nie o Seek Error Rate ;) ?? Bo jak o tym pierwszym to ... wyrzuć te dyski :lol:

yyyy widać coś mi się pomyliło :D Masz racje to Seek Error Rate :)

A Pending Sector Count jest stały na 40GB wynosi 1 a na 250GB wynosi 0

Thor napisał/a:
Jak dla mnie szybko rośnie. Nie są te dyski narazone na duże różnice temperatur ??

No raczej nie :) chyba że o 2-5 stopni wahania temperatury w pokoju to dużo(nie licząc iż dyski się grzeją do temperatur co widać na poprzednim screenie)

No a co z tym Seek Error Rate ?? Bo to hmm w miarę szybko rośnie :D <- Da się coś z tym zrobić oprócz nie używania dysku :D
250 napisał/a:

Your hard disk is a ST3250620A with firmware 3.AAE.
The average temperature for this hard disk is 37C (MIN=28C MAX=47C) and yours is 40C.
Wiec faktycznie błędy mogły być w wyniku pracy w temp. ok 60C. Ale teraz pracuje w kieszeni :)

Thor 
Moderator

Wysłany: 2007-05-09, 14:20   

Wiedzialem że cos mi nie pasuje w tej mojej interpretacji :lol:
Chyba niepotrzebnie paniki narobiłem - przepraszam. Znalazlem swoje źródełka informacji i wychodzi na mi na to, że Seek Error Rate nie odczytuje się z kolumny RAW.
Czyli z tym nie ma powodów do zmartwienia.

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2007-05-09, 14:47   

Thor, :lol: A to możesz pogrzebać w sowich źródełkach i powiedzieć więcej coś na ten temat i czy to w miarę jeszcze pochodzi, mi i malakaj81

Thor 
Moderator

Wysłany: 2007-05-09, 17:32   

Moje źródełka na temat Seek Error Rate gadają, że jak wartość Value i/lub Worst spadną poniżej poziomu Warn (opisy wg nomenklatury SpeedFana) to martwić się należy. Jak nie będą te dwie wartości się zmieniać to pochodzi jeszcze.

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach