W tym przypadku nie patrzymy na taktowanie - nie odzwierciedla wydajności! Centrino to dobra technologia, ale wyszła już druga jej wersja. A Pentiumów już nie produkują. Centrino zrzera mniej prądu, a to w laptopie ważne!!.
Jak bierzesz laptopa to lepiej z z baterią którą można odłączać jak się jedzie na zasilaniu sieciowym.
Cóż mam się powtarzać po poprzednikach. Sam posiadam Toshibe z procesorem Intel'a o technologii Centrino i spisuje się lepiej niż kolegi P4 Mobile. Więc jest to potwierdzone praktycznie.
mobilność:
bardzo fajnie się z nim pracuje poza miejscem pracy(mam na myśli dom). Bateria trzyma ok~2,6h także można popracować. Karta WI-FI też spoko, wykrywa sieci, ale nie miałem możliwości podłączenia się bo byłem za daleko od AP Ogólnie jest mały: 25cm x ~32cm x 3cm.
praca, wydajność, szybkość:
Notebook nie jest szczytem wydajności, ale proc Intel Centrino 1,5GHz i 512MB ramu pozwala na konfortową pracę Ja nie narzekam - paramertami dorównuje mojemu PC . Matryca 14,1" Super XGA+ pozwala na komfortową pracę z rozdzielczością 1400x1050(lepsza niż u mnie na PC, LG L1919S ) Jedynym mankamentem jest układ klawiatury, AZERTY, który znacząco odbiega od polskiego QWERTY. Myślę, że jak kupię naklejki to będzie OK. Dla tych, którzy mają duże rozłożyste klawiatury będzie trudno się przestawić.
Jeżeli chodzi o gry: proste platformówki tak, ale nie testowałem gier 3D
Podsumowująć - fajny laptop, wart uwagi, polecam
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum