z tego co widze nie ma tutaj jeszcze tematu poświęconego overlockingowi, dlatego ktoś musiał to sprostować Nie ma co przeciągać wstępu. kto mi pomorze podkręić mojego G-Force'a 5600XT 256MB. bo na powerstripie mi coś nie idzie no i czy ten 3d mark warty jest sciągania bo ma o zgrozo 500MB. cya
Zobacz program Riva Tuner.
A czy 3dmark jest wart. Jak chcesz sprawdzić swoją grafę to tak.
Btw. GF z serii FX nie są dobre w o/c, ale spróbować zawsze można.
Jesli wszystko jest ok, nie wystepuja aretefakty, bledy to mozesz podkrecac dalej ... acha najlepiej jest podkrecac stopniowo co kilka Mhz ... Jesli bledy wystepuja to daruj sobie lub poszukaj jakis nowy bios ...
Jesli wszystko jest ok, nie wystepuja aretefakty, bledy to mozesz podkrecac dalej ... acha najlepiej jest podkrecac stopniowo co kilka Mhz...
Jak nie chcesz ściągać 3dMarka to poprostu sobie pograj ze dwie godziny, żeby karta się zgrzała. Co do podkręcania o 5 MHz jak często ludzie radzą... Ja dałem od razu o 20 i nie było zadnych artefaktów, później dałem jeszcze 10 ale zaczęły się plamiki w czasie gier pojawiać, więc zmiejszyłem o 5 i jest git. Aha, warto zainwestować (ewentualnie zrobić, ale mało kto ma takie zdolności do wycinania radiatorów ) w chłodzenie.
Dodam tylko że mój sposób podkręcania jest teoretycznie nie bezpieczny... Podkręcałem w Riva Tunerze, karte Riva TNT 2, teraz z niej nie korzystam, leży w biurku... Ale po podkręceniu miałem ją w kompie z pół roku i nie miałem problemów.
5 MHz jak często ludzie radzą... Ja dałem od razu o 20 i nie było zadnych artefaktów, później dałem jeszcze 10 ale zaczęły się plamiki w czasie gier pojawiać,
Ja z 600 od razu na 750 dalem i smigala
Niektore programy moga klamac znajdujac jakies artefakty wiec w progamach nie dawaj opcji ktora pozwala stopniowo podnosic taktowanie - mi na 650 artefakty znalazlo a na 750 przez 3 godziny smigala i po tescie nie pokazalo ani jednego
Musisz sie pobawic troche i testowac karte na grach np. NFS MW, GTA SA, HalfLife 2 itp.
Jak w grach nic sie nie dzieje to jest OK
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum