Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Cooler się wyłącza i włącza
Autor Wiadomość
kertis

Wysłany: 2006-03-30, 16:48   Cooler się wyłącza i włącza

Witam!
Mam płytę główną ECS K7VZA ver. 3.0 z Duronem 750. Na nim cooler firmy Cronos zrobiłem sobie aktualizacje biosu i teraz mam takie objawy ze w czasie pracy komputera coolerek sie wylacza na chwile i a pozniej wlacza. Pochodzi i sie wylacza a czasami zalaczy sie i przed dluzsza chwile biega Powiedzcie mi czym to moze byc spowodowane? Coolerek jest z Allegro, gosc niewie czy tak sie dzialo bo dawno go nie uzywal ale ja sie zastanawiam czy poprzez aktualizacje biosu czy jak? A moze on dostosowywuje sie do temperatury procka?

Thor 
Moderator

Wysłany: 2006-03-30, 17:03   

Jak się zastanawisz czy to przez upgrade biosa to wróć do poprzedniej wersji i sprawdź.

Ale szczerze powiedziawszy wątpliwości we mnie budzi to co gość z allegro powiedział - czyli, że nie pamięta ... Bardziej skłonny jestem przypuszczać, że wentylator uszkodzony jest. Dawno tego Cronosa zakupiłeś ?? Masz jeszcze swój stary wentylator ?? Jak masz to podepnij stary i sprawdź czy też tak się dzieje ...

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-03-30, 17:08   

Wetylator który dosotosowywóje się do temp. procesora nigdy się nie zatrzymuje. Na mój gust wentylator jest uszkodzony. Podepnij go pod coś innego i sprawdź jeśli chcesz mieć stu procentową pewność.

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach