Wysłany: 2010-04-03, 20:29 Laptop Fudita nie łączy z Wi-Fi
Laptop - Fudita
CPU: Transmeta Efficeon TM86x0, 1000 MHz
Płyta: ECS 532 Notebook
RAM: 224 MB
BIOS: AMI (01/29/05)
Karta sieciowa: 802.11b/g Wireless Adapter
Szybkość połączenia: 54 Mbps
Siła sygnału: -109 dBm (Brak sygnału) - test wykonany w czasie braku połączenia
Trasownik - D-Link DI-514
Channel: 6 (domyślne ustawienie)
WEP: aktywny (laptop zna klucz)
Firmware: 1.03,2004.07.26 (jest nowszy, ale nie ma mowy o problemach z łącznością)
Laptop nie chce łączyć się z siecią bezprzewodową. W ogóle jej nie widzi. Trzeba dopiero zrestartować ruter (wyciągnąć wtyczkę z gniazdka i włożyć z powrotem), aby załapał. Podejrzewam, że to wina rutera, ale inny laptop (HP) zawsze łapie sieć. Co robić?
Jak mam to sprawdzić? Nie mam innego odbiornika sieci WiFi w tej chwili, a na razie Internet działa sprawnie. Zazwyczaj problemy są rano. Broadcasting jest włączony.
Jak mam to sprawdzić? Nie mam innego odbiornika sieci WiFi w tej chwili, a na razie Internet działa sprawnie. Zazwyczaj problemy są rano. Broadcasting jest włączony.
z innego forum:
Cytat:
w routerze ustawiłem ukrycie ssid, w komputrze z vista w centrum sieci i udostepniania widać sieć bez nazwy, należy nazwę wpisać jest ok i śmiga. problem jest na drugim komputerze z xp, tam nie są wykrywane żadne sieci bezprzewodowe. nawet gdy utworze siec w ustawieniach zaawansowanych komputer sie do sieci nie podłącza.
Cytat:
XP nie zobaczy sieci bez SSID.Spróbuj klienta do karty Wifi(Np.mój TPLink widzi sieci bez SSID,tyle że w profilu trzeba wpisać nazwę i mac żeby się połączyć) lub np.WIFI Hopper lub inny,tyle że może być problem z połaczeniem do sieci bez nazwy.
Więc pytanie jakie mi się nasunęło jeszcze to czy używasz XP do łączenia się czy dedykowanego oprogramowania do karty WiFi może zmiana pomoże
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum