Wysłany: 2010-11-21, 13:11 problem z HP PSC 1510...
Hej, coś mi się z drukarką stało, drukowała normalnie, i teraz drukowałam jedną stronę wyszła i nagle zaczęły migać kontroli żeby wsadzić papier i pojemnik z tuszem, i migała kontrola "mono" a na liczbie kopii była taka trójka odwrócona, i nic się nie da zrobić, nawet naciskanie tego "anuluj" nic nie daje, i nie drukuje, ani nie skanuje.
Czemu tak się stało? Co jest przyczyną? Jak można to naprawić? ((
Pomocy... i dziękuję z góry
_________________ "Mistrzem jest ten, kto patrząc oczmi na to, co wszyscy widzieli, umie dopatrzeć się piękna w tym, co jest zbyt pospolite, aby być zauważone przez innych (...) Być człowiekiem,a dopiero potem artystą."
tak z obserwacji mojej i mojego kolegi gdzie ma tez tego typu urzadzenia w domu to te urzadzenia wielofunkcyjne to jednorazowego urzytku są sprzety... lepiej zainwestowac w laserowki i cieszyc sie 10 lat tak jak moja chodzi i czy stoi czy lezy dziala zawsze raz tylko toner nabijalem
moze być taki bląd spowodowany niekompatybilnym "nabojem" tuszu - ale przypuszczam ze dzialalo dobrze, to wyciagnij przetrzyj styki i jeszcze raz zobacz... szpilką przepchaj dysze w drukarce (tylko ostroznie) co zasysaja tusz..
spotkalem sie tez ze sprzeglo do popdawania kartek moglo sie powycierac na trybach...
jesli nie pomoge, to i tak nie radze isc do serwisu z drukarką bo juz takie urzadzenia mozna miec od 40 do 60 zl na allego, bo sa to jedyne akcesoria ktorych sie nie naprawia bo sie nie oplaca
Ale laserowa ma drogie tonery... Więc jak ja dużo drukuję to chyba się nie opłaca?
Odnośnie tuszu, przetarłam styki i nic, a odnośnie tej dyszy to nie wiem gdzie ona jest chyba? przepraszam, ale nie znam się na tym:(
Odnośnie tych trybów od kartek, to co to znaczy? Sama sobie z tym poradzę?
_________________ "Mistrzem jest ten, kto patrząc oczmi na to, co wszyscy widzieli, umie dopatrzeć się piękna w tym, co jest zbyt pospolite, aby być zauważone przez innych (...) Być człowiekiem,a dopiero potem artystą."
koszt jedenego kartridz ok 80-100 zl przy czestym wydruku co 2/3 miechy trzeba wymienic tusz... przy tej samej czestotliwosci druku laserową frukarka drukujesz bezENDU, nie no poważnie ja to nie pamietam kiedy wymienialem toner... chyba 3lata temu po wydrukowaniu 2ch prac mag. ale kupilem ja z przebiegiem i u mnie byla z rok - taniej wychodzi laserowka
co ile wymieniasz tusz?
jeszcze zobacz reset
Wykonaj poniższe kroki, aby zresetować All-in-One.
1.
Turn off the HP All-in-One by pressing the Power or On/Resume button. Wyłącz urządzenie HP All-in-One, naciskając przycisk zasilania lub On / wznowienia.
2.
Unplug the power cord from the back of the HP All-in-One. Odłącz przewód zasilający z tyłu urządzenia HP All-in-One.
3.
Plug the power cord back into the HP All-in-One. Podłącz przewód zasilający do urządzenia HP All-in-One.
4.
Turn on the HP All-in-One by pressing the Power or On/Resume button. Włącz urządzenie HP All-in-One, naciskając przycisk zasilania lub On / wznowienia.
No zrobiłam tak jak mówisz... I nic nie pomogło.
Odnośnie tuszu to w sumie tą drukarkę od kumpla kupiłam bo się przeprowadzałam, a na studiach ją potrzebowałam, także wydrukowałam już z 400 stron, i nadal działało... Więc tusz podejrzewam jest.
Odnośnie laserowej to podejrzewam, że jest droższa jako drukarka...
A coś wspominałeś wcześniej o tym od podawania papieru, to jak to się sprawdza/naprawia?
Najlepsze jest to, że parę dni wcześniej ją włączyłam bo chciałam sprawdzić te diody i zadziałała, wydrukowałam szybko to co potrzebowałam wyłączyłam, i po ponownym włączeniu znowu jej odbiło...
Wzięłam ją do domu i tutaj wszystko super działa... Więc nie wiem co jest grane... Może klimat panujący we Wrocławiu jej nie służy;///
Teraz najbardziej opłaca się zainwestować w dobre urządzenie wielofunkcyjne,czyli: drukarka,skaner,kopiarka. Do domowych zastosowań jest w sam raz. Polecam urządzenia HP orz Brothera,ponieważ mają tanie tusze zamienne.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum