Witam, nie znam się za bardzo na tym dlatego proszę was abyście mi doradzili aktualnie posiadam płytę główną Asrock N68C-S UCC procesor AMD Athlon II X2 250 3,0 GHz oraz 2 GB ramu DDR-3 kolega oferuję mi zamianę na płytę gigabyte M61PMW-S2 i procek AMD PHENON Q9550 CORE QUAD 4x2,0 GHz oraz 2 GB ramu DDR-2 opłaca mi się ta zamiana czy może lepiej pozostać przy tym co aktualnie posiadam?? Z góry dzięki za info
Według mnie nie opłaca się, ponieważ pewnie nie korzystasz z możliwości dwurdzeniowego procesora, a co dopiero cztero. Szybsza pamięć, szybszy zegar, co prawda napędzający znacznie mniejszą ilość tranzystorów. Jest chłodniej i oszczędniej. Osobiście pozostałbym przy starej konfiguracji. Można dożucić drugie 2GB RAMu (obecnie 2GB to minimum do komfortowej pracy).
Zgadza sie,ale jeżeli nie grasz powiedzmy w bardziej wymagające gry,to 2 giga pamięci ram w zupełności Ci tutaj wystarczą. Stara konfiguracja nie jest taka zła,również pozostałbym przy takim układzie.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum