Cześć.
Mam dziwny problem z monitorem Samsung SyncMaster P2270HD, który to na Windows 7 Ultimate 32-bit nie obsługuje poprawnie rozdzielczości. W zasadzie monitor wyświetla prawidłowo rozdzielczość 1920x1080, na pozostałych nie są zachowane proporcje itd. Głównie zależy mi na rozdzielczości 1280x720 jako że mam słabą grafe (GF 9500 Gt) i na wyższych nie daje ona rady w grach. Podczas ustawienia rozdzielczości na 1280x720 monitor uruchamia się w 1280x800 przez co u dołu i góry ekranu pojawiają sie czarne pasy i obraz jest spłaszczony. W panelu nvidii po ustawieniu rozciągania obrazu na cały ekran, gry owszem wyświetlane są na całym ekranie, ale wyglądają źle, a np napisy są trudne do odczytania. Sterowniki zarówno do monitora jak i grafiki są najnowsze jakie tylko udało mi się znaleźć, a panel sterowania nvidii przestudiowałem juz kilkakrotnie i nic nie pomaga. Dodam, że na Win XP sp 3 wszystko działało jak należy na domyślnych ustawieniach.
Da się coś z tym zrobić?
Pozdrawiam
Może to kwestia sterowników ekranu,poza tym Windows 7 może mieć inne wymagania w grach niż to było w przypadku Windowsa Xp i stąd taka rozdzielczość ekranu.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum