Tak, powiem Ci, że płyta główna czasami jest za bardzo lekceważona. To właśnie sercem kompa jest chipset. A tą płytę główną nastawiasz wkońcu na AGP czy na PCI?
Asdef ta płyta ma podstawkę socket 939 czyli obecny procesor Rafal2!omu$$'a nie wejdzie na tą płytę główną. Firma Intel stosuje inne podstawki do procków niż AMD. Typy procesorów które tam wejdą to: Athlon 64 X2, Athlon 64, Athlon 64 FX.
Ja mówie - na razie wstrzymajmy sie z wymyślaniem co i jak. Do tematu nalezy powrócić jak gotówkę będziesz miał. Bo może za ten czas ceny będą inne i wszystko co napiszemy w tym temacie o kant czterech liter będzie sobie można potłuc.
Hello. mam jeszcze pytanko czy opłaca się inwestować w athlona z 64 bitową techbologią. fakt drogi jest ale czy warto???
Wiesz co jak będziesz miał większy budżet to zastanów się nad kupnem 2 PC
A wracając do pytania to opłaca się. Te procesory są wydajne i mają porównywalne wyniki do P4 o tym samym lub zbliżonym taktowaniu. Lecz musisz pamiętać ze nie ma jeszcze systemu który by w pełni obsługiwał możliwości tego procesora tak więc programy są też pisane pod procesory 32bitowe. Ale napewno różnice odczujesz dzięki wiekszej pamięci L1 i L2 procka.
... Lecz musisz pamiętać ze nie ma jeszcze systemu który by w pełni obsługiwał możliwości tego procesora tak więc programy są też pisane pod procesory 32bitowe. Ale napewno różnice odczujesz dzięki wiekszej pamięci L1 i L2 procka.
Jest już WinXP x64 nawet go już mam. Czekam tylko aż powstaną sterowniki do niego. A czy opłacać się opłaca? Tak, zdecydowanie. Należy tylko pamiętać, że całą swoją moc pokaże w systemie 64-bitowym. BTW procki te dorównoją znacznie "szybszym" P4.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum