Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Thor
2006-06-24, 17:50
F1
Autor Wiadomość
andzia15 

Wysłany: 2006-06-24, 17:00   F1

Mam pytanie gdy włancza mi się kompurter na ekranie botloadera musze wcisnąć F1 aby komputer sie dalej włączył jak to zlikwidować ??

Thor 
Moderator

Wysłany: 2006-06-24, 17:49   

Wejdź do biosa (klawisz del) i daj "Load default settings". Wyjdź z biosa zapisując ustawienia.

Jeżeli czegoś nie wiesz - pytaj. Jak będziesz pytać to podaj swój model i producenta płyty głównej. Jeżeli go nie znasz to program Everest powie Ci to.

PS Przenoszę do działu Hardware ponieważ problem jest ze sprzętem a nie z Windowsem.

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2006-06-25, 13:56   

tak dla ścisłości to stąd mozesz go pobrac ;)
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

Kasia 

Wysłany: 2006-06-30, 19:50   

Jedną z przyczyn pojawiania się tego komunikatu (musisz wcisnąć F1) jest to,że występują jakieś błedy (zazwyczaj jest napisane jaki błąd). Aby to wyłaczyć musisz wejść w zakładkę "STANDARD CMOS SETUP", opcję "Halt on" i wybrać "No errors" :)

Cytat:
Wejdź do BIOS'a (klawisz del) i daj "Load default settings". Wyjdź z biosa zapisując ustawienia.

Lub otwierasz obudowę komputera, szukasz takiej "zworki" przy napisie CMOS, wyjmujesz ja i wkładasz po 5 min ;)

p.s widze, że jdnak jakieś dziewczyny są ;)

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-06-30, 21:25   

Kasia napisał/a:
Lub otwierasz obudowę komputera, szukasz takiej "zworki" przy napisie CMOS, wyjmujesz ja i wkładasz po 5 min

Nie tak, wyjmuje się baterie, ale to kiepska metoda, bo nie kiedy trzeba ją wyjąc na pół godziny. A zworka to inna sprawa. Zworke przestawia się z pozycji 1-2 na 2-3, czyli na pozycje "clearcmos" i wracamy do pozycji 1-2 i bois zresetowany ;)

ArteK 

Wysłany: 2006-07-01, 08:04   

Jeśli mnie pamięć nie myli to wymóg naciśnięcia F1 podczas startu kompa może oznaczać wiele rzeczy... Najlepiej byłoby przytoczyć tutaj konkretną treść błędu...

arri 

Wysłany: 2006-07-02, 11:34   

crooleeck napisał/a:
bo nie kiedy trzeba ją wyjąc na pół godzin

no troche przesada ;) wystarczy na max 30 sekund, przynajmniej mi sie nigdy dluzej nie zdazylo i bios byl zawsze zresetowany ;) (u mnie po 3 s jest czysty)
Sapphire Radeon 9600 Pro
WD Caviar 80 GB
Chieftec GPS-450AA-101A

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach