Wejdź do biosa (klawisz del) i daj "Load default settings". Wyjdź z biosa zapisując ustawienia.
Jeżeli czegoś nie wiesz - pytaj. Jak będziesz pytać to podaj swój model i producenta płyty głównej. Jeżeli go nie znasz to program Everest powie Ci to.
PS Przenoszę do działu Hardware ponieważ problem jest ze sprzętem a nie z Windowsem.
Jedną z przyczyn pojawiania się tego komunikatu (musisz wcisnąć F1) jest to,że występują jakieś błedy (zazwyczaj jest napisane jaki błąd). Aby to wyłaczyć musisz wejść w zakładkę "STANDARD CMOS SETUP", opcję "Halt on" i wybrać "No errors"
Cytat:
Wejdź do BIOS'a (klawisz del) i daj "Load default settings". Wyjdź z biosa zapisując ustawienia.
Lub otwierasz obudowę komputera, szukasz takiej "zworki" przy napisie CMOS, wyjmujesz ja i wkładasz po 5 min
Lub otwierasz obudowę komputera, szukasz takiej "zworki" przy napisie CMOS, wyjmujesz ja i wkładasz po 5 min
Nie tak, wyjmuje się baterie, ale to kiepska metoda, bo nie kiedy trzeba ją wyjąc na pół godziny. A zworka to inna sprawa. Zworke przestawia się z pozycji 1-2 na 2-3, czyli na pozycje "clearcmos" i wracamy do pozycji 1-2 i bois zresetowany
Jeśli mnie pamięć nie myli to wymóg naciśnięcia F1 podczas startu kompa może oznaczać wiele rzeczy... Najlepiej byłoby przytoczyć tutaj konkretną treść błędu...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum