Co masz podłączone jako Secondary master Bo jak widzisz jest tam "Bieżący tryb transferu: Tryb PIO". Odinstaluj kontrolery i zrestartuj system - po restarcie, jak sobie system sam wykryje kontrolery po powinien tryb pracy DMA wrócić
Petermechanic, Jest tak: Primary master, Primary slave, Secondary Master i Secondary Slave, do każdego dochodzi jeszcze Cable Select. I teraz tak, Primary są od HDD a Secondary od napędów. Napęd DVD podejrzewam że miałeś na Master bo kompa z nim kupiłeś. A negryware dokupiłeś (mam dokładnie ten sam model, polecam!) i ją masz na Secondary Slave.
No to zrób tak jak Thor mówił:
Thor napisał/a:
Odinstaluj kontrolery i zrestartuj system - po restarcie, jak sobie system sam wykryje kontrolery po powinien tryb pracy DMA wrócić
A może to dlatego, że on nie nagrywa bezpośrednio pliki tylko robi obraz płytki do nagrania?
Czyli jak przegrywasz płyty to Nero pierw robi obraz, a później nagrywa, tak (nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem)?? No to klikasz przed nagraniem żeby nagrywał "w locie" i po problemie. Pamiętaj że to niebezpieczna metoda, w przypadku błędu odczytu płyta którą nagrywasz będzie do wyrzucenia. Dlatego polecam najpierw skopiować pliki na dysk, ale ręcznie, a później nagrywać z dysku.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum