Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
iMAC czy coś innego?
Autor Wiadomość
icek 

Wysłany: 2006-08-29, 21:40   

Zgadzam sie z powyzszymi wypowiedziami, czas pracy na baterii to bardzo wazny parametr.. po to wlasnie jest stworzony ten rodzaj komputera zeby mogl pracowac wszedzie. Sam mam HP Compaq nx6110.... niby sprzet pozadny ale zaczely mi sie robic ostatnio jaja, nie wiem czym to jest spowodowane ale chyba bez serwisu sie nie obejdzie :/ . Nie polecam HP.

nebeu 
Moderator

Wysłany: 2006-09-06, 21:38   

Mój problem polega na wyborze procesora.
Oto ostateczna wersja:

Opcja 1:
Intel Core Solo procesor T1350 - 1.86 GHz
512 MB DDR
Dysk 40 GB
3 godz. pracy.
Koszt: 499 funtów brytyjskich.

Opcja 2:
Intel Pentium M procesor 735A - 1.7 GHz
512 MB DDR
Dysk 40 GB
4 godz. pracy.
Koszt: 499 funtów brytyjskich

Reszta parametrów nie jest ważna. Laptopa będę używał do programowania i systemów Linux i Unix oraz tworzenie CMS'ów itp. Niestety to będzie mój pierwszy laptop i nie znam tych dwóch procesorów. Jakie są wasze opinie na ten temat?

Net 
neD

Wysłany: 2006-09-07, 16:08   

ja raczej bym wybrał opcję 2... ;)

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-09-07, 16:26   

Ja wybrałbym drugą opcje ze względu na cczas pracy na baterii bo to w laptopie według mnie najważniejszy parametr.

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-09-08, 12:04   

nebeu napisał/a:
Laptopa będę używał do programowania

Programować w przeciągu 5 minut nic nie zrobisz :/ Dlatego o tą 1 godzinę pracy to nie musze Ci mówić że dużo więcej zrobisz :)
Opcja: 2

nebeu 
Moderator

Wysłany: 2006-09-09, 20:41   

Wreszcie dokonalem zaukupu. Fakt faktem pomyliem ceny (kosztowal 549 funtow) ale wybralem opcje 1, ze wzgledu na nowsza platforme i zreszta szybsza. Jestem bardzo zadowolny z zakupu i powiem, ze warto bylo. Dziekuje wszystkim za pomoc ;) .

Thor 
Moderator

Wysłany: 2006-09-09, 20:57   

Ty się lepiej pochwal jak to cudo działa ;)

Testowałeś coś ?? System to to ma ?? Jaki ?? Jak z serwisem na terenie Polski ?? Orientowałeś się ?? To jakiś firmowy sprzęt czy marki "Thor Computers" ?? :lol:
Może zamiast młotka na razie używasz ?? :P :D

Kurs funta to cirka ebaut 5,8 czyli jakieś 3200 - niczego sobie biznesa zrobiłeś (jak z systemem - bo jak nie to ...)

nebeu 
Moderator

Wysłany: 2006-09-09, 22:35   

Sprawa ma sie tak:
- nic jeszcze mnie testowalem bo nie mam programow tutaj. Test przejdzie juz 11 wresnia.
- system ma WindowsXP Home
- z servisem jest ok. Jest roczna gwarancja miedzynarodowa. Za przedluzenie trzeba bylo zaplacic dodatkowa kase.
- komputer oczywiscie Toshiba. IMHO good stuff ;) .
- a z systemem jeszcze jest tak, ze mam taka plyte niby ona jest z winXP i jak cos sie stanie to odpalam ta bootowalna plytka i naprawia sie system. Jest jeszcze Office 2005, Works 8.5, NIS i jeszcze troszke programow. Co Thor na to Ty?

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach