Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Thor
2006-09-29, 21:08
Code 10 error przy zintegrowaniej dźwiękówce
Autor Wiadomość
Slavo 

Wysłany: 2006-09-27, 14:06   Code 10 error przy zintegrowaniej dźwiękówce

Witam
Sprawa jest trochę dziwna, bo na początku (po reinstalacji) wszystko działało. Kilka dni temu zrestartowałem PC i okazało się, że nie ma dźwięku. Jako, że jest to Win2003, sprawdziłem wszystkie opcje dotyczące dźwięku - są poprawne, ale za to pojawił się wykrzyknik przy karcie muzycznej i błąd: "This device cannot start (code 10)". Szperałem trochę po internecie, stronie MS, przeinstalowywałem sterowniki klkakrotnie, próbowałem wykonać pewną "poradę" z jakiejś strony (chodziło o przypisywanie uprawnień do klucza PCI w rejestrze dla SYSTEMu) - nic. Dlatego zwracam się z prośbą do Was o pomoc w rozwiązaniu tego problemu ;)
Dzięki za uwagę.

Thor 
Moderator

Wysłany: 2006-09-27, 14:25   

Co to za muzyka ?? Sterowników w jednej wersji tylko próbowałeś ??
Sprawdzałeś na jakimś Linuksie Live czy działa ?? Może jej sie padło ...

Slavo 

Wysłany: 2006-09-27, 14:55   

W ubuntu niby dźwięk jest (wszystko wykrywa bez błędów), ale go nie słychać. Wersji próbowałem tej najnowszej (ze strony producenta) oraz tej, którą mam na płycie CD dołączonej do sprzętu. Nawet nie dopuszczam do siebie tej myśli, że mogła paść ;)
Karta jest zintegrowana - SoundMAX Digital Audio.

Thor 
Moderator

Wysłany: 2006-09-27, 15:22   

Skoro pod Ubuntu nie działa dobrze (bo nic nie słychać) to IMVHO padła ...

Chyba, że coś nie halo popodłączałeś (aż strach pomyśleć że elektonik mógłby źle popodłączać ;) ) i dlatego pod Ubuntu nic nie słychać ...

Slavo 

Wysłany: 2006-09-27, 16:28   

Czyli na razie diagnoza jest jedna :/
Pogmeram jeszcze w bebechach kompa, może akurat się naprawi :)

Thor, jak to mówią "szewc bez butów chodzi" :) Jak coś trzeba komuś naprawić to się przykładam, ale sam w domu mam "burdel", wszystko łączone prowizorycznie żeby tylko działało, ale wykluczam złe podłączenie ;)

[ Dodano: 2006-09-29, 20:43 ]
Chyba wiem, co się stało :/
Rozebrałem kompa, oglądam płytę, patrzę, a tu na TYM scalaku wypalona DZIURA :shock: Nie mam pojęcia jak to się mogło stać. Właśnie wypełniłem formularz gwarancyjny w Komputroniku. Zobaczymy jak się sprawy potoczą.

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach