Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
4.1 , 5.1 przy AC 97 AUDIO
Autor Wiadomość
Angry 

Wysłany: 2006-10-15, 17:27   4.1 , 5.1 przy AC 97 AUDIO

Mam zintegrowaną karte muzyczną ac 97 audio i najnowszy soft i sterowniki do niej. Ustawiłem na 4 głośniki a mimo to słychać tylko 2:-/. W opcjach JACKów ustawiłem jedno wejście na głośniki przednie, a drugie na tylnie. Mimo to nadal grają tylko 2 :-[ Jak to mam ustawić?
PS. W innym kompie mam karte dźwiękową CREATIVEa i tam jest chyba 6 wejść w tym jedno na słuchawki, jedno na mikrofon a reszta to tam niewiem. W każdym razie chodzi oto że z głośników(5.1) wychodzą 3 jacki. Jak je podpinam tam gdzie mają być to 2 głośniki niegrają(każdego jacka na tym wejściu sprawdzałem i nic niegra na nim). Założyłem rozdzielacz i wszystko działa dobrze na 2 wejściach, ale czy nieda się tego zrobić bez rozdzielacza?

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2006-10-15, 18:38   

a soft do muzyki pewnie winamp, to należy skonfigurować go odpowiednio...

a na Media Player gra tez na dwóch??
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-10-15, 19:13   

Może pod złe Jacki podpiąłeś?? Bo tam jest idąc po kloeji na mikrofon, następne (w zintegrowanych żadko jest) line-in, później idą dopiero kanały po koleji (w każdym Jacku dwa).

wojewoda

Wysłany: 2006-10-15, 20:22   

crooleeck napisał/a:
Może pod złe Jacki podpiąłeś?? Bo tam jest idąc po kloeji na mikrofon, następne (w zintegrowanych żadko jest) line-in, później idą dopiero kanały po koleji (w każdym Jacku dwa).
Oj, nie rzadko, nie rzadko. Line-in jest chyba we wiekszosci zintegrowanych kart.

Winamp standardowo gra tlyko na przednie kanaly, jak go dozbroisz wtyczkami to uda Ci sie puscic sygnal na tylne. Foobar ma chyba standardowo wtyke do sygnalu na 4 kanaly.
WMP 6.4 /nie uzywam 10/ gra na wszystkie /jak z reszta chyba wszystko co oparte jest na directshow/.

Kobiety są piękne w blasku dnia, ale jeszcze piękniejsze w mroku nocy...

Angry 

Wysłany: 2006-10-16, 15:59   

Lol. Mówiłem raczej o sterownikach. Czyli AVRACK czy cos takiego. a WMP10 i WINAMPA najnowszego uzywam tez

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach