Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Problemy z kompem
Autor Wiadomość
osa333
Gość
Wysłany: 2006-11-02, 08:40   

czyli zostaje reklamacja zobaczymy co oni tam wymysla :roll:

osa333
Gość
Wysłany: 2006-11-21, 18:16   

odebralem kompa i servis stwierdzil ze to winna neostrady :shock: musze przyznac ze dosc czesto rozlancza mi sie net ale ze to powoduje resety,mulenie kompa i zaprzestanie dzialania glosnikow to sie zdziwilem.W domu odinstalowalem neo i bez internetu dalej to samo czyli komp sie resetowal,zainstalowalem znow i dzwonie do servisu a oni zebym zainstalowal najnowsze sterowniki do karty graficznej i to powinno pomuc,zainstalowalem sterowniki i dalej to samo...aha i jeszcse w jak odawalem kompa do reklamacji zwrucilem uwage na zasilacz i zasugerowalem ze to moze byc przyczyna ale na miejscu mi powiedziano ze to nie jest winna zasilacza bo jest dobry co o tym myslicie ? zaryzykowac i kupic nowy zasilacz?

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2006-11-21, 18:29   

jeżeli komputer jest na gwarancji, niech robią tak długo aż zrobią, a ty w zamian zażądaj coś zastępczego!
jeśli nie to musisz wykołować sobie zasiłkę i sprawdzić, może kolega ma na zbyciu??
możesz umówić sie w sklepie że bierzesz w ramach sprawdzenia, jesli się przyda kupisz, nieraz ida na rękę - ale rzadko
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-11-21, 18:57   

Jakbym miał windowsa legalnego to bym się przeszedł do sklepu i się spytał przy ludziach czy oni w kulki lecą i towar nie pełnowartościowy sprzedają?? Co to ma być że komp nowy, a chodzi jakby chciał a nie mógł... Mają zrobić żeby było git.

Aha, format nie załatwia sprawy?? Chociaż bardzo wątpie żeby wina była w software...

osa333
Gość
Wysłany: 2006-11-21, 19:32   

hmmm z tym windowsem to nie wiem bo po kupieniu kompa zawiozlem go odrazu do kuzyna ktory mial mi tam wszystko poinstalowac,nie moge sie do niego dodzwonic od paru dni.nie chce formatowac kompa szkoda mi wszystkich rzeczy ktore mam a watpie zeby to byla wlasnie winna windowsa.Zaden moj kolega nie ma zasilacza na zbyciu chyba spytam sie ich czy jest mozliwosc ze wezme jakis lepszy zasilacz na probe i jak bedzie wszystko ok to go kupie.Jak komp byl w naprawie maja oni mozliiwosc sprawdzenia czy windows jest orginalny?albo czy moga powiedziec ze nie ebde naprawiac kompa bo windows jest nie orginalny?

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-11-21, 22:02   

osa333
Taki mi przychodzi do głowy jeszcze jeden problem z Athlonami :D tylko ze to jest na bank jak komp się zawiesza a resety to nie jestem pewien :/
Sprawdź w biosie prędkość FSB i pamięci RAM chodzi o wartości z zakresu 100 do 133(prawdopodobnie, sądzę ze masz ustawione na 133) Dlatego ustaw je na 100 i zobacz co się stanie. tzn... zmniejszysz prędkość płyty głównej, procesora i pamięci ram. Nic po za tym w konsekwencjach nie idzie, dlatego mnie bój się bo gwarancji nie stracisz :D (nie ma ograniczenia w zmienianiu tych wartości w sensie ilości razy)

PS: Przy starcie kompa naciskasz "del" lub F8 albo jakiś inny przycisk który powoduje wejście do biosu. W starych modelach jest na bank Del a w nowych spotkałem się z F8 i potwierdzeniem enter :)

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2006-11-21, 23:31   

F2 chyba, f8 przełącza tryb uruchamiania OS'a ;)
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

osa333
Gość
Wysłany: 2006-11-22, 13:14   

nie moge tego znalezc w jakiej zakladce to powinno byc?

eclipse 

Wysłany: 2006-11-22, 17:05   

Ja też miałem podobny problem. Przyczyną był twardziel. Grzał się skurczysyn. Sprawdź.

eclipse

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-11-22, 20:37   

Cytat:
nie moge tego znalezc w jakiej zakladce to powinno byc?

Poszukaj :P Nie znam układu zakładek każdego biosu który został wypuszczony w świat :/ Dlatego musisz poszukać, ja to lecę na "czuja" jak widzę że tyczy się CPU to wchodzę tam patrzę jak znajduje to co chce to zmieniam zapisuje i szukam dalej o pamięci :) No chyba że zrobisz mi fotki z monitora każdej zakładki(jak wejdziesz w nią) i wrzucisz na forum to CI powiem bo tak to nic nie poradzę ;/ Nie mam dostępu do takiego kompa jak twój ;/
Asdef napisał/a:
F2 chyba, f8 przełącza tryb uruchamiania OS'a

Być może mogłem się pomylić nie zaprzeczam raz z tym się spotkałem więc nie pamiętam już dokładnie, Ale faktycznie F8 to do przełączania trybu. więc przyznam Ci racje z tym :)

Pycio
Gość
Wysłany: 2007-01-26, 18:04   NIEOCZEKIWANY RESET

Słuchajcie ja miałem też taki problem ale jak grałem i przy zmianie rozdzielczości i wyłączaniu gry. Nic nie było słychać żanych piknięć. Normalnie nic ale dokupiłem sobie bo miałem 256 mb ramu i dokupiłem sobie 512 to miałem 768 i już nie było problemu ale niewiem jak u ciebie jak masz 512 kompletnie nie kumam

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach