takie animacje zapewne pisze się w Marcomedia Flash. Robi się animacje, później dodaje muzę, robię efekty czyli ruchy poszczególnych elementów w danym czasie.
Taką animacje robi się nawet kilkanaście dni, albo więcej... Rysujesz sobie obrazki (głowa, tułów odzielnie np. w Corelu, albo innym do edytorze graficznym), włączasz Macromedia Flash, Wklejasz do niego rysunki, potem dodajesz animacje w odpowiedniej sekundzie aby się zsynchronizowało z muzą. Taka ręka poruszająca się to nie tak jak w filmach *.avi każda klatka odzielnie tylko wszystko zostaje tak jak było a Flash Player tylko ręke porusza, więc animacja taka jest mała objętościowo. Wszystko nie jest takie proste jak się wydaje, sama obsługa Flasha jest trudna. Macromedia Flash - nie mylić z Flash Player - jest bardzo drogi.
Są jeszcze inne, tańsze Swish MAX, Moho.
_________________ "Zawsze łatwiej jest zmienić kod, którego jeszcze nie napisałem"
nebeu, przydał by się właśnie jakiś firmware, ale ten limit 30 dni dą się obejść , nie koniecznie nie legalnym sposobem... Można instalować co jakiś czas ...
W googlach wpisz "tworzenie i edycja flash" i wywali ci kilka takich programów, tyle, że triali i shareware (na pare animacji wystarczy).
Ja na razie jestem na etapie robienia gif-ów, ale za flash też chce się wziąć.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum