Musze jak najszybciej przerobić rysunek (grafika wektorowa), mam zwykły rysunek (*.jpg, kopie jak *.gif też). Na dysku z graficznych programów mam tylko Paint Shop Pro. Wiem ze mozna w nim zapisac obraz jako grafike wektorową, ale nie wiem jak. I tu pytanie do Was, jak to zrobić. Chyba wystarczy otworzyć jpg, i zapisać jako, no właśnie, jako co??
zobacz eksportuj i czy aby tam nie ma *.cdr lub coś takiego...
mozesz zapisać do PDF'a
też s łyszałem że PSP ma wbudowaną możliwość edycji, ale czy zapisu z rastra na wektor, pewnie też ale nie wiem... powinna być funkcja eksportuj tam poszukaj
Zobacz ten programik. Jest darmowy, po polsku i ma opcję wektoryzacji (Ścieżka Wektoryzacja bitmapy). Nie sprawdzałem jak się spisuje jako program do wektoryzacji. Ma niewiele opcji zapisu ale plik postscriptowy ma na pewno (zawsze też możesz wydrukować do pdfa jakimś PDFCreatorem)
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum