Pierwsze jest związane z css'em.
Otóż sprawa dotyczy odstępu strony od okna przeglądarki (zwłaszcza na górze).
Wiem, że to można osiągnąć poleceniem
Kod:
padding: Xpx;
(X = ilośc pikseli) w sekcji
Kod:
html, body
arkusza css.
No właśnie, jak wpisuje tam dowolną liczbe różną od zera np. 10, żądany efekt, tj. odstęp pomiędzy górną krawędzią strony a przeglądarki, uzyskuję tylko w pliku index.php, na podstronach już nie. Dlaczego?
Drugie:
Jak się robi taki pasek w górnej części przeglądarki z zamykaną reklamą.
Taki jak czasem się spotyka na stronach PRV.pl (pasek Pino) np. na www.fundacja-samarytanin.prv.pl
Tak, oczywiście, że tak. Ścieżki do plików (także pliku stylu) są prawidłowo wpisane.
OK - chcieliśmy się upewnić czy to nie głupi błąd.
Tylko ten padding nie działa? Wszystkie elementy definiowane przez CSS wyglądają tak jak powinny??
Może dasz fragmenty kodu - będzie nam wygodniej, mniej pytań, szybciej...
Drugie:
Jak się robi taki pasek w górnej części przeglądarki z zamykaną reklamą.
Taki jak czasem się spotyka na stronach PRV.pl (pasek Pino) np. na www.fundacja-samarytanin.prv.pl
Zwróć uwagę na to ---> onclick="closeBanner();". Musisz w osobnym pliku zrobić skrypt w języku JavaScript zamykający tą reklamę mam nadzieję, że wiesz jak to się robi i nazwać go na przykład closeBanner(). W źródle strony dopisać do nazwy ścieżkę, w której znajduje się plik JavaScript i już...
_________________ Piszę to co myślę, myślę to co chcę...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum