przymierzam się do zakupu domeny... pytanie brzmi, gdzie i jaką ?
Troszkę tematu poruszyłem w SB,
myślę nad PL i nad EU Ci co czytają SB to wiedzą o co chodzi, a temat głownie ma dotyczyć wyboru usługodawcy który mi zaoferuje najlepszą cenę za domenę(cena - tzn.. abonament po promocji, bo w promocji to pewnie zawsze 0zł albo parę zł).
Sama domena bez serwera
Jakieś propozycje ? ktoś już przerabiał ten temat dla siebie?
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Taka domena za zero złotych to koszt przy przedłużeniu 100zł, nabijanie ludzi w butelkę.
Ja zakupiłem swoją domenę - www.pioder.pl - w MasterNET'cie () za 14,64zł i przedłużenie 50zł + VAT.www.masternet.pl
Tak, mi mojego usługodawcę polecił kumpel - a też miałem brać w jakimś serwisie, typu nazwa.pl. Na szczęście dowiedziałem się o takim rozwiązaniu i jak na razie - nie żałuję
Tzn. myślnik - jest dalej, niż reszta klawiszy. Nawet zobacz - wiele moich znajomych z wygody wchodziła na naszaklasa.pl albo nk.pl Rabatu nie dostanę, ale myślę, że dobrze zrobiłeś, nie rejestrując domeny za złotówkę.
Peter, skrót jest fajny nawet ale jak zobaczyłem że dwu literowa domena jest za rezerwowana od 2005 roku dla jakiś specjalnych instytucji xD to stwierdziłem że nikt mi jej nie zabierze, a jak trzeba będzie to złoży się pismo i ją wykupie
aktualnie kupuje już dysk dla mojego serwerka i ustawie przekierowanie dla portów,
muszę pogrzebać jeszcze o bazach danych, bo nie wiem czy pchać się w Oracle bo jest darmowa ale nie wiem czy dla komercyjnych zastosowań też xD a te $GB na bazę chyba by mi starczyło. ale i tak wolałbym coś darmowego w 100% i nadal się zastanawiam nad MySQL dla Windows Serwer albo jakiegoś Linuxa
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum