Wysłany: 2010-04-21, 10:52 Wyszukiwarka przez JavaScript
Witajcie
Problem jest następujący:
Kod:
http://www.magneto.pl/98,stan-magazynowy
teraz opisik:
1. Strona na CMSie
2. Tabela jest w innym pliku PHP(mojego autorstwa) + program w Bulider c++ do aktualizacji pliku i obróbki danych z programu Księgowo-Magazynowego.
Brak możliwości includowania/require w CMSie(kasuje znaczniki php) aby pokazywać stronę - tą tablę w PHP w CMSie -musiałem użyć w JS + Ajax(taki skrycik darmowy) więc widać że stronka(tabela) jest tak na "chama" wciskana w stronę CMS'a
teraz do setna, wyszukiwarka z CMS'a nie zadziała, bo szuka w Bazie SQL, a nie w plikach, a ja potrzebuje wyszukiwanie takie interaktywne.
To co ja sobie ubzdurałem: to coś takiego aby się pojawiało okienko(po kliknięciu na przycisk) gdzie można wpisać wyszukiwane słowo, a ten skrypt sam podświetli daną linijkę gdzie jest to zawarte, tak jak to robi się teraz po nasunięciu myszką(tylko innym kolorkiem).
Czy ktoś widział takie rozwiązanie ? lub ma jakąś inną propozycję ? oczywiście ta lista nie jest długa, ale na przyszłość potrzebuję to rozbudować właśnie w tym kierunku.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum