Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Coś prostego do robienia stron
Autor Wiadomość
Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-29, 13:09   Coś prostego do robienia stron

Grr. musze do TEJ środy zrobić stronke www. pani od infy nic nam nie mowiła naszej grupie, a teraz sie uparła i powiedziała ze kto nie oda ten ma "łan banana" co w wartości logicznej = 1
Znacie jakiś program do robieniia stron internetowych, ze tylko wstaw obrazek, wpisz tekst a kody to już sprawa programu. eee. te programy typu edhtml i jakieś zajączki to za trudne... znacie coś prostszego?

A moze ktoś już oddawał stronke www. w tym roku i zapodałby??

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-05-29, 13:35   

masz program zainstalowany (przynajmniej pownieneś mieć), prosty w obsłudze. Nazywa się Front Page, z windą jest instalowany.

AggroStar
Gość
Wysłany: 2006-05-29, 13:45   

Myślę ze większość na pewno robiła strony www, więc ktoś ci na pewno podrzuci na pw. pozmieniasz dane i bedzie po sprawie :)

Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-29, 13:51   

AggroStar, oby wszyscy myśleli tak jak ty. oczywiści kto pomoze to "haczyk"

a ty masz jakąś stronkę? na zbyciu ^^

Thor 
Moderator

Wysłany: 2006-05-29, 14:12   

crooleeck napisał/a:
Nazywa się Front Page, z windą jest instalowany.

Front Page nie jest z Windowsem ;) Z Officem i to w jakiejś "bogatszej" wersji.

A co do edytorów WYSIWYG to
Macromedia Dreamweaver - płatny
Nvu
Web Builder - wersja darmowa.

PS Mam nadzieję, że żaden frajer nie da się skusić i nie podeśle Ci "gotowca".

Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-29, 14:22   

Macromedia Dreamweaver z "8" sobie skorzystam ^^ odżałuje 58MB

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-05-29, 14:28   

Thor, rzeczywiście, ale w 98 była taka okrojona wersja, w xp tego nie ma nie wiedzieć czemu. A w Office to jest, ale mi chodziło o tą windowsą wersje, jest prostsza.

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2006-05-29, 14:33   

najlepsze są typowe programy graficzne - ja polecam corela, rysujesz tniesz zapisujesz i masz gotowy szablon, oczywiście z sieczką w kodzie, ale lepsze to niż wcale niemieć i wyhaczyć 1 :D

w notatniku poprawiasz, również dobry jest photoshop…

jak chcesz pisac to notatnik :)
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-29, 14:41   

ale gitneliście. Mam z infy 3, 4, 4+,5,5+,6 pani powiedziała ze jak 5 dostane za html to eine funf bis zum ende schuljahre bekomme ich^^ Lolz... o co są dzicie o tym Dreamveaver 8? bo juz mam...

Thor 
Moderator

Wysłany: 2006-05-29, 14:57   

Rafal2!omu$$ napisał/a:
... co są dzicie o tym Dreamveaver 8? bo juz mam...

Potestuj to sam sie przekonasz co jest warty.

Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-29, 15:12   

Propozyje z klasy lecą aby jakiś szablon sciągnąć i przerobić. znacie moze fajne stronki z szablonami? ja już mam pare ^^

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-05-29, 15:19   

Rafal2!omu$$, Ja polecam FrontPage. Wszystko robisz tak jak w word’zie a jego obsługę chyba umiesz. Jest prosty i szybko idzie się połapać ;) w dodatku masz widok kodu html a jak chcesz zrobić super stronke to już pokuś się o naukę obsługi właśnie dremvaver'a Albo po prostu pisz w notatniku ;) Więc nic Prostszego od notatnika nie znajdziesz pomijam ze zapisujesz jako *.htm ;P

A tak z ciekawości się spytam Ty umiesz coś Html'a ?? Czy po prostu nie uważałeś na lekcjach :lol:

Rafal2!omu$$ 

Wysłany: 2006-05-29, 15:33   

okazało ze nie znalazłem i nie zdążyłem i 3 dostałem

Rany a ten frontpage będzie w office 2003? bo jo mom ^^

[ Dodano: 2006-05-29, 16:43 ]

Cytat:
Ja polecam FrontPage

Już się robi co to dla mnie 190MB ^^. już mam 6 edytorów html, a znając mnie i tak jakis szablon wezme. R=0 to jest mój wzór...

!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest SPOLSZCZENIE DO TEGO PROGRAMU!!!!! ALBO JAK ZMIENIĆ NA POLSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DZIWNE ZE WORDA, EXCELA I POWERPOINTA MAM NA PL A FRONTPAGE'A po angielsku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

//Ostrzegałem kilka razy już wczesniej i nie żałuje tego co tutaj wcześniej napisałem. //ramlez

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2006-05-29, 19:03   

Rafal2!omu$$ napisał/a:
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jest SPOLSZCZENIE DO TEGO PROGRAMU!!!!! ALBO JAK ZMIENIĆ NA POLSKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DZIWNE ZE WORDA, EXCELA I POWERPOINTA MAM NA PL A FRONTPAGE'A po angielsku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11

I to jest piękne w oprogramowania WinzShita :lol:

Znasz Worad’a ?? jak nie to masz po polsku szybko się nauczysz ;) Znasz html tak w miarę ;) Więc obsługę FrontPage powinieneś łatwo z czaić ;)
A anglika też trochę chyba znasz :D

///Edit

Jak chcesz w 100% polskiego edytora kodu HTML i najprostszego to polecam Notepad.exe :) Obsługi jego nie trzeba chyba tłumaczyć ;>

[ Dodano: 2006-05-29, 23:34 ]
ramlez Moim zdaniem troszeczkę przesadziłeś z tym komunikatem :) a konkretnie chodzi mi o to że to forum jest tutaj a nie gdzie indziej więc nie dawaj się ponieść emocją bo będziesz miał kłopoty(nie przyjemności) ;) z tego powodu (nie tylko na tym forum) A precyzując o co mi chodziło to o twoje pierwsze zdanie a jeszcze bardziej konkretnie to o ostanie słowo z tego pierwszego twojego zdania ;)

A teraz żeby nie było że popieram Rafal2!omu$$ w 100% za to co napisał:

Moim zdaniem przesadziłeś ;) i Ramlez słusznie zareagował bo w końcu on jest tu nad wszystkimi :D No ale jeszcze Powiem Ci że jak na tym forum chcesz coś siła wywrzeć aby ktoś ci coś zrobił/napisał to grubo pomyliłeś się bo tutaj nigdy tak nie będzie co innego gdybyś poprosił o to ;) wtedy na pewno by się ktoś znalazł i by Ci pomógł ;) Dlatego masz nauczke na przyszłość.
Pozwolę sobie coś zacytować z Bibli: "Proście a będzie wam dane" Oczywiście z różnym skutkiem/ilością/i okresem oczekiwania ;P

A co do mnie Jak na mnie byś chciał coś siłą wywrzeć to daruj sobie bo ja takich gości tak wodze za nos że szybciej by to sam zrobił niż z moją pomocą ;) Co innego jak poprosisz wtedy to się przykładam i staram się pomóc. Zresztą pewnie jak większość(może całość) społeczeństwa tego forum ;) .

Sorry że nie na temat ale ktoś musi doprowadzić do jako takiego rozejmu ;P
Edit///
No to już co innego i odpowiada mi ;) Pamiętaj Trzeba zawsze wychodzić ze wszystkiego z twarzą ;)

Ostatnio zmieniony przez ExeQtoR 2006-05-30, 20:12, w całości zmieniany 1 raz  

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2006-05-30, 15:27   

Rafal2!omu$$, nawet nie napisałeś na jakim jesteś poziomie... Znasz samego HTMLa czy może jeszcze coś czym by można strone odbajerować (java script, css, albo php)???

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach