Wysłany: 2007-11-12, 16:11 Słaba jakośc dźwięku na YouTube
Witam, mam taki problem:
Robię bity w Fruity Loops 6 i wrzucam je na YouTube... Z tym, że jest mały problem: Kiedy robię plik filmowy z wybranym bitem ( czystych .mp3 YouTube nie przyjmuje ) [ obrazek z paint'a z tytułem bitu + bit w .mp3 ] w Windows Movie Makerze i wrzucam go na YouTube, to jakość dźwięku spada, gorzej wszystko słychać ( a takie dźwięki jak HitHat często całkowicie zanikają -.- ) .
Dziwne jest to, że gdy odpalam pik filmowy bitem ( ten zrobiony poprzez Windows Movie Makera ) z mojego dysku, to jakość dźwięku jest dobra i taka sama jak w formacie .mp3 ... Wygląda na to, że YouTube przy konwersacji pliku coś z nim robi tak, że jakość dźwięku spada Ale dlaczego? Nie powinno się tak dziać, inni jakoś wrzucają swoje bity bez utraty ich jakości na YouTube...
Btw. pliki .mp3 zapisuje w FL jako 128 kb/s - próbowałem nawet zapisywać w 320 kb/s, ale nic to nie dało.
Proszę o radę, jak zrobić, by po wrzuceniu swoich nutek na YouTube ich jakość była taka sama jak w oryginalnym .mp3 ? Z góry dzięki... Pozdro
Nie wiem jak to jest na YouTube, ale jak odtwarzam czyste MP3 to dźwięk idzie na wszystkie kanały, głośniki itp… ale jak odtwarzam z YTube to dziwnie słyszę tylko z frontowych głośników… być może dzieje się tak samo u ciebie… niekoniecznie jest to wina kompresji…
A w ustawieniach sterownikach ustaw aby odtwarzać tylko na dwóch kanałach i sprawdź czy w takich ustawieniach jest różnica – moim zdaniem, powinieneś zapisać tylko w stereo
o.. kolejny FL'owiec
PS// zobacz, czy te niby Twoim zdaniem dobrej jakości, gra na wszystkich głośnikach - bo mnie ten problem też nurtuje - nie koniecznie po wgraniu tylko w odtwarzaniu – albo ktoś niech sprawdzi, kto ma możliwości większe niż dwa głosniki
Hmm próbowałem te ustawienia i różnicy żadnej nie widać... A z tymi głośnikami nie mogę sprawdzić, bo mam tylko słuchawki ( gdzieś tam w szafce się kurzą stare głośniki, ale tylko 2H i jakość w nich jest taka, że najlepsze bity brzmią jak melodyjka z Mario Bros... )
Hmm, skoro niekoniecznie to jest sprawa konwersji... To może aby to sprawdzić w 100%, wyślę jakiemuś koledze bit na .mp3 i link do tego samego bitu ale na YouTube i sprawdzi, czy jest różnica Bo rzeczywiście, być może na YouTube tylko u mnie słychać gorzej, a u innych słychać normalnie, jak w .mp3... Chociaż to by było dziwne, bo nie widzę zbytniej różnicy między .mp3 dajmy na to The Game'a a jego teledyskiem na YouTube...
Racja, z YouTube'a można zassać tylko w formacie .flv ...
Hmm, a może znajdzie się ktoś, kto już wrzucał swoje filmiki z jakimś podkładem muzycznym bądź też muzykę na YouTube? ( ktoś, kto robił swój film od podstaw, czyli musiał skorzystać z pliku dźwiękowego np. .mp3, tak jak ja ) Na YouTube ludzie jakoś uploadują muzę, swoje filmiki do których dają jakąś muzę, itp. i nikt się nie skarży na spadek jakości... Więc możliwości są dwie:
1. Robię coś źle, przez co YouTube konwertuje mi plik do takiego z gorszą jakością dźwięku
2. U mnie w kompie coś jest nie tak i gorzej słychać na YouTube, a inni słyszą tak samo jak na .mp3
Co do pkt. 2 mam wątpliwości, bo tak jak już pisałem, między .mp3 a np. teledyskami albo po prostu jakimiś filmikami z daną muzyką - nie słyszę różnicy...
Pozdro
----
*konwertuje
... Miało być Sorry za double posta, ale nie mogłem wytrzymać Edit by Exe/// poprawiłem co nieco )
Pierdyl Gość
Wysłany: 2009-01-15, 09:59
Siema ja mam to samo... Wszystko co robie w flu i zapisuje jako mp3 na kompie brzmi nieźle, ale jak wgram na youtube to jest po prostu kaszana.... Chcesz to sam posłuchaj, mój nick na youtube to PIERDYLLL. Pozdro
ShN. Productions Gość
Wysłany: 2010-12-27, 21:24
No ja mam to samo ale u Cb i tak jest dobrze... lukaj do mnie ...
http://www.youtube.com/us...er?feature=mhum
mam dwa filmy miałem wrzucic jeszcze 5 ale poprostu mi rece opadły
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum