Wysłany: 2009-05-05, 12:33 Pomocy - program do cięcia muzyki -cool edit
Witam
potrzebuje pociąć plik muzyczny na poszczegolne kawalki np soundtrack ktory jest jednym calym plikiem 70minutowym chce wyciac z niego pojedyncze utwory. Polecono mi program COOL EDIT PRO ale nie mam pojecia jak sie w nim robi cokolwiek ani nie moge znalezc instrukcji obslugi. Jezli ktos wie jak uzyskac w nim taki efekt albo jakis inny prosty program w ktorym moge to zrobic to prosze piszcie. dzieki za pomoc.
pozdrawiam
zaznacz go myszką przez delikatne przeciągnięcie kursorem z wciśniętym LPM.Potem użyj powiekszenia to ta lupa na dole z +
i znów dokladniej zaznacz myszką ten fragment i tak do skutku.
A jak już będziesz pewien że masz zaznaczony tylko pik>>wytnij go.
Ok dzieki. Dziala tylko ze ja mam trial version i wlasnie sie okazalo ze zapisuje tylko pierwsze 60 sekund . Bardzo prosze podajcie jakie inne programy moga to zrobic takie ktore mozna sciagnac z neta jakies banalne nie majace zbyt duzych rozmariow.
hexelina Gość
Wysłany: 2009-05-05, 16:13
Juz znalazlam w sumie jakies typu audacity czy goldwave, ktorys napewno bedzie ok. Pozdrawiam
dla mnie cool edit z tych 3ch jest wypasisty - oczywiście nie za darmo...
Goldwave wystarzy, ale żeby ciąć MP3 trzeba dodatkowy plugin ściagnąc... latwo znaleźć opis w interecie na ten temat.. a czemu dodatkową bibliotekę trzeba sciagnąć.. an o dlatego, bo MP3 to komercyjny format
Podejrzewam że masz Nero - popularny pakiet programów do nagrywania płyt. W pakiecie Nero jest wiele fajnych programów, np Nero Wave Editor, którym się zainteresuj Pozawala na łączenie, cięcie itp. plików muzycznych różnych typów.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum