Wysłany: 2006-04-12, 12:12 Odtwarzanie teledysków w winamp 5.08
Czy brakuje mi jakiegoś kodeka do winampa bo nie wszystkie teledyski chce on mi odtwarzać. A jak tak to jakiego? Chyba, że jest jakiś inny program na zasadzie winampa żeby była też lista żebym mógł oglądać sobie teledyski.
Ściągnęłem najnowszą wersję winampa 5.22 i nadal jest to samo. Nie chce odtwarzać plików *.mpeg .
Arri Allplayer'a mam i zrobiłem update'a i nic. Też go używam i wiem, że jest dobry. Ja jednak chciałem żeby to winamp odtwarzał teledyski bo mam ich trochę i chciałem żeby były odtwarzane po kolei (tak jak piosenki).
nebeu, IMO jest to problem związany nadal z kodekami.
Możesz napisać jakie masz obecnie kodeki?
Ja Ci polecam XP Codec Pack od kąd tą paczkę zainstalowałem to nie mam do dziś żadnych problemów z żadnym filmem
Ja się podpytam - masz w Winampie, w Plug-Ins Input wtyczkę Nullsoft DirectShow Decoder Sprawdź w konfiguracji tego plugina czy masz wpisanego mpega. Jak coś jest nie teges to użyj opcji "Set default" w konfiguracji tej wtyczki.
No to w takim razie masz czegos "za duzo" tak tez czasem bywa...
najlepiej odinstaluj wszystkie kodeki jakie masz i zrob wszystko od nowa, tylko zainstaluj jeden rodzaj kodekow
np:
http://www.free-codecs.co...ck_download.htm
Preferencje->File type->Kliknij na "All" <- Zależy jaki masz język zainstalowany ale powinieneś się skapnąć
Najpierw sprawdź czy jest zaznaczone na niebiesko mpeg
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
niestety masz pewnie zaśmiecony rejestr, albo wartości kluczy się nie zgadzają
no wiec możesz grzebać w rejestrze i różnorakiego rodzaju programami go czyścić co i tak może nie przynieść korzyści
albo format dysku c i ponowne zainstalowanie windows
w przypadku drugiej opcji po zainstalowaniu systemu polecam k-lite codec pack 357 + winamp 5.22
sam używam takiego zestawu do mojego zbioru teledysków i wszystko śmiga choć czasami zdarzaja sie teledyski ze zła konwersja która wywołuje bład winampa 8
Format C: to nie rada godna PCT PS// data, data //Adf
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum