Mam takie małe pytanko, czy da się jak zrobić przy komputerze, ze jak muzyka leci z winampa, a ja, cos powiem do mikrofonu podłączonego do komputera to będzie to słychać w głośnikach ??.
Hyy nie wiem czy chodzi ci o coś takiego ale np gdy muzkę puszcza się z Shut Casta (wtyczka do winampa) istniej możliwość że mówisz i słuchać twój głos na podkładzie muzycznym ale taka możliwość jest tylko wtedy gdy puszcza się w radiu internetowym
Da się. Koło zegarka w prawym dolnym rogu masz ikonke głośniczka. Klikasz dwa razy. Masz tam suwaki, nad każdym suwakiem jest napis, a pod suwakiem można zaznaczyć opcję wycisz. Jeżeli masz suwak nazwany Mic lub Mikrofon to odznaczasz opcję wycisz i dajesz suwak na samą górę. Jeśli nie kliknij na Opcje (lewy górny róg okna) i z menu które się rozwinie wybierz Właściwości. Teraz zaznacz pozycje Mic lub Mikrofon i kliknij OK. Teraz zrób to co pisałem wcześniej (Mic lub Mikrofon to odznaczasz opcję wycisz i dajesz suwak na samą górę). Od teraz to co mówisz do mikrofonu słychać w głośnikach. Nie kładź mikrofonu koło głośników bo usłyszysz w nich nurtujący pisk.
crooleeck, wystaczy że wejdziesz w panel sterowania=> dzięwięki i urządzenia audio => zaawansowane => masz okienko regluacja głośności, i tam masz mikrofon(je żeli nie ma dodaj) i odznacz wycisz
=> down, nie zauważyłem
Petermechanic, na to samo wychodzi, moniaa już ma ustawione, a skoro dalej nie działa stawiam na źle wpięty mikrofon
Ale dla pewności, moniaa kliknij dwa razy na ikone głośnika, naciśnij na klawiaturze Print Screen Sys Rq (na prawo od F12), wklej do painta, zapisz jako jpg, wyślij obrazek na www.imageshack.us i daj link. Chcę to zobaczyć.
A z innej beczki, nie napisałaś ile masz latek ...
Ejże! Wszystko jest git ustawione Jesteś pewna że ten mikrofon jest sprawny?? Spróbuj się nagrać na rejestrator dźwięków (Start Wszystkie programy Akcesoria Rozrywka Rejestrator dźwięków).
-Mikrofon działa na 100%
-Mikrofon nie ma czasami przełącznika ON/OFF (mój ma dlatego się pytam)
-Po podpięciu mikrofonu dopiero uruchom system może to też coś do niego będzie miało ale raczej chyba nie
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Moniaa Gość
Wysłany: 2006-12-28, 10:00
Mikrofon chodzi na 100%, przy mikrofonie nie ma żadnego przełącznika do włącznika i wyłączania.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum