Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Da się odinstalować KDE?
Autor Wiadomość
crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2007-02-28, 16:26   

Zainstalowałem znowu SuSE tym razem z GNOME, chciałem później przejść na xfce. Instalacja przebiegła bez żadnych problemów, nawet graficzne LiLO zainstalowałem. Włączam SuSE... Wystartował, z tym że z konsoli. Pomyślałem - nic się nie dzieje, odpale środowisko graficzne z konsoli. Loguje się, podaje login, hasełko ZONK! wywala mi komunikat "Błąd w module usługi." Ale nic, wpisałem jeszcze raz - to samo. Trudno, loguje się na roota - znowu to samo. Zrozumiałbym jakby były jakieś błędy przy instalacji - ale nic się nie działo. Brak mi słów poprostu do tego SuSE, nie instaluje już tego więcej. Rozejrze się za jakimś innym linuksem - ten nie spełnia nawet najmniejszych moich oczekiwań. Ubuntu z GNOME zajmuje dużo mniej miejsca na dysku, SuSE z GNOME aż 2,3 GB.

wojewoda

Wysłany: 2007-02-28, 17:17   

crooleeck napisał/a:
Zainstalowałem znowu SuSE tym razem z GNOME, chciałem później przejść na xfce. Instalacja przebiegła bez żadnych problemów, nawet graficzne LiLO zainstalowałem. Włączam SuSE... Wystartował, z tym że z konsoli. Pomyślałem - nic się nie dzieje, odpale środowisko graficzne z konsoli. Loguje się, podaje login, hasełko ZONK! wywala mi komunikat "Błąd w module usługi." Ale nic, wpisałem jeszcze raz - to samo. Trudno, loguje się na roota - znowu to samo. Zrozumiałbym jakby były jakieś błędy przy instalacji - ale nic się nie działo. Brak mi słów poprostu do tego SuSE, nie instaluje już tego więcej. Rozejrze się za jakimś innym linuksem - ten nie spełnia nawet najmniejszych moich oczekiwań. Ubuntu z GNOME zajmuje dużo mniej miejsca na dysku, SuSE z GNOME aż 2,3 GB.
Zauwaz ze suse instaluje sie z plytki dvd.

Moze masz jakas niestandardowa karte graficzna?
Zawsze mozesz tez sprobowac zrekonfigurowac karte - sax2 w ruch i kombinuj.

Kobiety są piękne w blasku dnia, ale jeszcze piękniejsze w mroku nocy...

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2007-02-28, 22:46   

wojewoda, mam gForca 2 Ti i wcześniej chodziło git. Zauważ że to się nie dzieje jak daje startx, tylko jak się loguje. SuSE instalowałem z 5cd na wypadek gdyby mój napęd DVD robił problemy.

wojewoda

Wysłany: 2007-03-01, 18:50   

crooleeck napisał/a:
wojewoda, mam gForca 2 Ti i wcześniej chodziło git. Zauważ że to się nie dzieje jak daje startx, tylko jak się loguje. SuSE instalowałem z 5cd na wypadek gdyby mój napęd DVD robił problemy.
Powiem tyle ze nie znam sie na gromku i gdm'ie.

Dvd roznie sie od 5cd tylko tym, ze zawiera paczuszki zamkniete, tj flashe, opery i inne takie tam.
Juz ich ilosc mowi sama za siebie - 5 x 700 = 3500 MB, a live cd ubumciaka to co najwyzej 840 czy 870 MB bo wiekszych plytek cd nie ma.

Ja stoje murem za suselkiem. :cool:

Kobiety są piękne w blasku dnia, ale jeszcze piękniejsze w mroku nocy...

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach