Wysłany: 2007-03-08, 16:13 Instalacja KDE na FreeBSD!
Witam!
Ostatnio kupiłem czasopismo Linux + Extra w którym był FreeBSD.
Wszystko cacy, zainstalowałem.
Pytanie jak zainstalować KDE?
Na początku myślałem że trzeba gdzieś wejść kliknąć i już - ale się myliłem
I tak bawiłem się kilka dni i zainstalowałem winde.
Jak będę wiedział co i jak to zainstaluje od nowa FreeBSD i zobaczę...
Wysłany: 2007-03-08, 16:36 Re: Instalacja KDE na FreeBSD!
Net napisał/a:
Witam!
Ostatnio kupiłem czasopismo Linux + Extra w którym był FreeBSD.
Wszystko cacy, zainstalowałem.
Pytanie jak zainstalować KDE?
Na początku myślałem że trzeba gdzieś wejść kliknąć i już - ale się myliłem
I tak bawiłem się kilka dni i zainstalowałem winde.
Jak będę wiedział co i jak to zainstaluje od nowa FreeBSD i zobaczę...
A to dobre...
Postawiles FreeBSD a nie wiesz jak doinstalowac KDE.
Respect kolego, ja dwa razy probowalem, ale nie udalo mi sie postawic FreeBSD 6.1. W tym raz sobie namieszalem w tablicy partycji .
Nie, przy instalacji wybierasz czy chcesz GNOME czy KDE, tylko zanim rozpoczniesz instalacje, na ekranie powitalnym po starcie z płyty z SuSE naciśnij chyba F2 i wybierz polski język.
Nie, przy instalacji wybierasz czy chcesz GNOME czy KDE, tylko zanim rozpoczniesz instalacje, na ekranie powitalnym po starcie z płyty z SuSE naciśnij chyba F2 i wybierz polski język.
Niekoniecznie tutaj, ja tam dawalem od razu installation, gdzies w yascie tez byl wybor jezyka.
Ale wszelkiej masci poradniki tutaj nakazuja wybor jezyka. JEdnak bez polskiego tez sie obejsc mozna.
Lekko sprostuje: przy instalacji wybierasz gromek czy kde, ale po postawieniu systemu mozesz oczywiscie doinstalowac dowolne srodowiska. Jak masz kde to mozesz dorzucic gromka i odwrotnie. Rownie dobrze mozesz sciagnac xfce'a, fluxbox'a czy inne.
Znajdz tylko paczki, albo kompiluj.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum