Pytanie kieruję w stronę userów Ubuntu bo wiem, że tacy są tutaj . Mianowicie chodzi o to http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=6644 . Czy już to sprawdzaliście? Jeżeli tak to jak to jest z tym w praktyce?
Ja osobiście korzystam z NTFS-3G już od dłuższego czasu i wszystko działa mi jak należy . Lecz ja osobiście z tego co pamiętam to instalowałem te sterowniki też przy pomocy jakiegoś programiku który ułatwia te sprawy i nie musiałem nic edytować
Ale jeżeli chodzi o sam sterownik NTFS-3G to nie mam zastrzeżeń póki co wszystko jest ok
Ja osobiście korzystam z NTFS-3G już od dłuższego czasu i wszystko działa mi jak należy . Lecz ja osobiście z tego co pamiętam to instalowałem te sterowniki też przy pomocy jakiegoś programiku który ułatwia te sprawy i nie musiałem nic edytować
Edycjs sprowadza sie do zmiany wpisow w fstab, tak by montowal partycje ntfs przy uzyciu ntfs-3g a nie tego modulu ktory jest w jajku (jezeli go masz wogole) i by system pozwolil na zapis, a nie tylko odczyt.
Ot, 2 minuty roboty.
primary 80gb (Linux)
slave 200gb (Windows)
i czy linux (u mnie wkrótce debian, albo ubuntu) prawidłowo zamontuje mi partycje windowsa (NTFS)? nic się z nimi nie stanie? bo na jednej partycji mam zdjęcia, i nie chciał bym ich stracić...
_________________ It's a beautiful day! Don't let it go away!
pim jak najbardziej będziesz miał je prawidłowo podmontowane o ile Ty się sam nie pomylisz i nie zformatujesz ich podczas instalacji
Jeśli chodzi o podmontowanie i obsługę NTFS to jest to dostępne zaraz po instalacji (tylko że w trybie tylko do odczytu) a sterowniki NTFS-3G umożliwiają też zapis na partycjach NTFS.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum