Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez: nebeu
2006-09-30, 22:12
Banalny problem
Autor Wiadomość
Lamer
Gość
  Wysłany: 2006-09-05, 21:55   Banalny problem

Wiatm zainstalowalem sobie dzisaj linuxa mandarive 06 zainstalowalem sam :] ale utknolem na poziomie lamera nic nie umiem zainstalowac a probowalem juz robic gg i emulator zeby mozna bylo instalowac programy z xp prosil bym o jak najbardziej banalne wytłumaczenie mi tego

dziekuje

Thor 
Moderator

Wysłany: 2006-09-06, 01:54   

Może te linki Ci się przydadzą:
http://www.linuxpub.pl/podstawy/wine.html
http://newbie.linux.pl/?i...goria=3&show=48

Zapewne Mandriva 2006 ma WINE dostępne w paczkach rpm zatem odpada Ci kompilowanie tegoż. Ale to już musisz sprawdzić samodzielnie.

nebeu 
Moderator

Wysłany: 2006-09-06, 21:51   

Przydałoby się przeczytać to http://forum.pctown.pl/topics33/faq-linux-vt40.htm, a konkretnie punkt 5 ;) .

wojewoda

Wysłany: 2006-09-24, 14:32   

A nade wszystko przydala by sie cierpliwosc.
Nie mozna liczyc na to ze na linuksie zaraz bedzie sie tak efektywnym jak na windows. Najpierw trzeba system poznac, jak on dziala, polecenia i inne. Najlepiej zastosowac terapie szokowa: korzystac tylko z linuksa. :evil:

PS.
Wiem, irytujace jest to, ze nie mozna np. tunera tv odpalic, na windach klikamy pare razy, sterowniki, program i juz jest. Na linuksie tak nie ma. :evil:

Kobiety są piękne w blasku dnia, ale jeszcze piękniejsze w mroku nocy...

markoll 

Wysłany: 2006-09-29, 18:22   

wojewoda napisał/a:

Wiem, irytujace jest to, ze nie mozna np. tunera tv odpalic, na windach klikamy pare razy, sterowniki, program i juz jest. Na linuksie tak nie ma. :evil:

5 minut czytania manuala + 5 minut grzebania w plikach i mam tuner tv, nie widze problemu.

wojewoda

Wysłany: 2006-09-29, 21:35   

markoll napisał/a:
wojewoda napisał/a:

5 minut czytania manuala + 5 minut grzebania w plikach i mam tuner tv, nie widze problemu.
Wiem, ale na winzgrozie nawet tego nie trzeba robic.

Thor 
Moderator

Wysłany: 2006-09-29, 21:41   

wojewoda, markoll - jeżeli zamierzacie dyskutować o wyższości jednego systemu nad drugim to .... załóżcie sobie temat. W Pubie i dyskutujcie - tylko nie zapominajcie o jednym - "argumenty siły" nie będą tolerowane ;)

wojewoda

Wysłany: 2006-09-30, 16:50   

Thor napisał/a:
wojewoda, markoll - jeżeli zamierzacie dyskutować o wyższości jednego systemu nad drugim to .... załóżcie sobie temat. W Pubie i dyskutujcie - tylko nie zapominajcie o jednym - "argumenty siły" nie będą tolerowane ;)
Ale kto tu chce dyskutowac? Winda ma zwolennikow i linus ma zwolennikow. Jeden ma wrogow i drugi ma wrogow. :]

Po drugie ja w cale nie wywyzszalem winzgrozy - moze tak zabrzmialo, ale to nie byl moj cel.

Thor 
Moderator

Wysłany: 2006-09-30, 17:01   

wojewoda napisał/a:

Po drugie ja w cale nie wywyzszalem winzgrozy - moze tak zabrzmialo, ale to nie byl moj cel.

Po pierwsze - ja przeczytałem to co przeczytałem. To co miałeś na myśli nie wiem - nie jestem jasnowidzem. To nie jest moja wina, że zamiast całego toku myślenia stosujesz skróty myslowe licząc na to, że ktoś się domyśli tudzież z innych fusów wywróży. Po drugie - odpowiedź na tego posta sobie daruj bo ... poleci w kosmos.
Offtopic zakończony niniejszym postem.

EDIT by nebeu
Sorka Thor, ale żeby nie było to close ;) .

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach