imho powinien dobrze chodzić. chociaż... ostatnio odpalałem vistę na c2d 1,5ghz i 2gb ram i bez aero glass muliło... nie wiem, może vista ma mulenie "we krwi", nie zależnie od sprzętu
_________________ It's a beautiful day! Don't let it go away!
Imho ten celeron od C2D 1,5 GHz raczej super szybszy nie jest. Dokąd nie sprawdzisz się nie przekonasz - ale po co pakować się w Vistę? IMHO XP dużo mniej nie oferuje, a jest wydajniejszy..
Jaką masz kartę graficzną? Moim zdaniem nie warto jest instalować MS Vista - miałem 30 dni i zauważyłem tylko kilkanaśnie nowych narzędzi, np centrum sieci i udostępniania, które nie dało mi "po ludzku" dojść do połączeń sieciowych, a jeżeli chodzi o wygląd - Compiz Fusion pod Linuxa jest lepszy i nawet nie potrzebuje strasznie wydajnej karty graficznej
Jaką masz kartę graficzną? Moim zdaniem nie warto jest instalować MS Vista - miałem 30 dni i zauważyłem tylko kilkanaśnie nowych narzędzi, np centrum sieci i udostępniania, które nie dało mi "po ludzku" dojść do połączeń sieciowych, a jeżeli chodzi o wygląd - Compiz Fusion pod Linuxa jest lepszy i nawet nie potrzebuje strasznie wydajnej karty graficznej
Wiem, miałem jakiś czas Ubuntu 7.10 PL. Fajny system.
to dlaczego na nim nie zostałeś? Nie dość, że post który napisałeś jest nie na temat, to jeszcze powtarzasz to samo co napisał Twój poprzednik „Crooleeck” czytasz w ogóle posty zanim napiszesz coś??
Imho ten celeron od C2D 1,5 GHz raczej super szybszy nie jest. Dokąd nie sprawdzisz się nie przekonasz - ale po co pakować się w Vistę? IMHO XP dużo mniej nie oferuje, a jest wydajniejszy..
A moim zdaniem balerona nie mozna nawet porownywac z c2d, bo baleron ma jeden rdzen, a c2d dwa. A to tez wplywa na wydajnosc pracy, szegolnie pod vista.
danielc1 - jak do visty ciagnie Cie tylko ciekawosc, to sobie ja odpusc, bo nie ma w niej nic ciekawego
Petermechanic - w tym centrum pod pseudoschematem sieci jest chyba polaczenie sieciowe, a obok niego mam, jezeli dobrze pamietam, cos w stylu 'view connection details' i to wrzuca Cie do znanego z xp okienka stanu polaczenia i stamtad mozna sie dobrac do jego wlasciwosci.
Z tray'a tez sie mozna chyba dostac do tego okienka.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum