ale nooo trzeba sobie radzić... po nazwie "A4 Tech EVO Opto 013D" nie udało mi się o dziwo czegoś takiego znaleźć na stronie producenta ? dziwne
ale mam coś takiego, co wygląda identycznie i ma takie samo funkcje a na stronie producenta jest to: "A4Tech OP-3D" z działu myszek posiadających przycisk podwójnego kliknięcia:))) poniżej link do sterów do tego co ja znalazłem, może zadziałają też z Twoim gryzoniem
podepnij tą mychę do innego kompa... bez sterowników na tamtym xD tylko z systemem XP lub nowszym i zobacz czy działa poprawnie
bo trudno rozgraniczyć czy nie chce sie zainstalować bo driverów nie ma, czy może coś skopało się z tymi sterownikami w systemie jak on próbował ja standardowo za instalować, czy może mycha jest zepsuta
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Goro25 Gość
Wysłany: 2010-03-02, 21:38
mam jeszcze jedną muche ale pod usb esperanza em107L i jest ten sam problem i ciezko mi sterownki znalesc moze ty masz to takiej sterownik
Goro25 Gość
Wysłany: 2010-03-02, 21:52
jak podłanczam ta myszke pod usb to wogule nie działa nie rusza sie wskaznik a usb na pewno mi działa tez niewiem co jest grane
hmmm sterowniki chyba nic nie dadzą chodzi o to że u mnie każdy gryzoń na USB czy to A4Tech czy firmówka z Schleifringa(działająca na szkle) jest plug and play i kółko działa bez problemu.
skoro te 2 myszki nie chcą działać poprawnie, to na bank coś w systemie jest na mieszane. powiedz mi czy w trybie awaryjnym one zadziałają ? możliwe że w ogóle się nie zainstalują, ale system powinien je zainstalować bo to jedno z podstawowych urządzeń.
Goro25 Gość
Wysłany: 2010-03-03, 21:58
weszłem ta tryb awaryjny i tez kuleczko nie działa
a możesz podpiąć inną myche pod USB...?? taką którą Twój system jeszcze nigdy w życiu nie widział ))) poczekaj aż sie za instaluje i zobaczysz czy zadziała, jak tak to spróbuj te dwie pozostałe, może to coś da;)
Ja mam taki problem ze gdy np: w przeglądarce internatowej ruszam kółkiem od myszki szybko to mi zjeżdża o 2 w dol i 1 do góry przy końcu i odwrotnie co moge z tym zrobic??
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum