Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Nie działa rolka w myszce.
Autor Wiadomość
Asdef 
Administrator

Wysłany: 2011-07-19, 11:04   

nie rozumiem pytania, ale mysle ze o szybkosc przewijania chodzi...

panl sterowania>>mysz>kółko>przewijanie... tutaj regulujesz szybkosc suwu
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

ExeQtoR 
Moderator

Wysłany: 2011-07-25, 21:55   

wiesz co ja mam czasami podobnie w robocie, w pracy u mnie problem polega na tym że czasami skacze mi do góry i na dół... a jak czasami tak jak Ty mówisz, dojadę do końca i nagle odbije o jedno w górę czy w dól, na mój gust starość nie radość .... chociaż może być po prostu bubel, mam w domu 10letnią myszkę z 2 rolkami i nic jej nie jest, a w pracy po kosztach pojechali, więc po prostu spróbuj podpiąć inną mychę i zobaczysz co się będzie działo

Muti
Gość
Wysłany: 2011-09-27, 14:15   udało sie

gdyby ktoś tu trafił i miał ten problem z niedziałającym kułkiem to podaje rozwiązanie panel sterowania / mysz / sprzęt / właściwości / sterownik / szczególy sterownika / wybieramy ten dolny / poczym przywróc sterownik / reset ( umnie działa )

freefrag
Gość
Wysłany: 2012-02-11, 22:05   

Mam bardziej skomplikowany problem z myszką niż koledzy wyżej. Mam windowsa XP.
Problem polega na tym, iż mój komputer zupełnie nie poznaje co to jest myszka. Polega to na tym, że w menadżeże nie mam nawet zakładki zwącej sie mysz i inne urządzenia wskazujące.
W panelu sterowania w folderze mysz>sprzęt nic nie występuje, chociaż podłączam 2 myszki działające przy laptopie. Wydaje mi się, że problem leży właśnie w tym że nie ma tej zakładki myszki i inne urządzenia wskazujące. Problem pojawił się po kupnie nowej bezprzewodowej myszki, która jednak śmigać powinna na podstawowych sterownikach, które same się instalują przy podpięciu. Jeżeli ktoś wie jak można to rozwiązać będe wdzięczny. Moje myszki to mint eco g902 oraz ibox fitch, jakby ktoś wynalazł stery do nich, w co wątpie bo ja nie mogłem znaleść.
Odpinałem, odinstalowywałem, resetowałem, uruchomiałem ponownie, zmieniałem w biosie, sprawdzałem włączenie hid'ów w services.msc. Nic nie pomogło. Aż zaczynam się nad formatem zastanawiać ...

crooleeck 
Wymiata!

Wysłany: 2012-02-12, 09:55   

Czy masz poniższy klucz rejestru:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96F-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
?? ??
Aby to sprawdzić kliknij Menu Start -> Uruchom -> wpisz regedit odnajdź klucz. Jeżeli jest, kliknij na nim prawym klawiszem myszki -> Eksportuj -> zapisz jako mysz.reg na pulpicie. Zamknij okno edytora rejestru. Odnajdź na pulpicie i kliknij prawym klawiszem myszy na mysz.reg -> Edytuj -> skopiuj całą zawartość i zamieść w kolejnym poście.

Sleeveking_pl

Wysłany: 2012-04-30, 15:46   

Proponuję zaktualizować system lub wgrać nowsze sterowniki od portów USB,ponieważ to jest problem i nie wykrywa myszki po podłączeniu.

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach