danielc1, dobrym programem do wyświetlania paramterów jest EVEREST.
Może nie wyświetli tak jak w Viście, ale jest to dobry program.
http://dobreprogramy.pl/i...me+Edition+2.20
Z tego co mi wiadomo to do tego wielkiego Areo Visty (efekty przeźroczystości) potrzeba jest graficzna kompatybilna z DirectX 10, czyli z geforców co najmniej seria 8.
A jak chcesz grać, to będziesz musiał w ram zainwestować bo vista jest wyjątkowo pamięciożerna.
crooleeck, eee... 7600 spokojnie uciągnie Aero Glass - widziałem u kumpla. Test jest także tworzony pod względem gier, także danielc1 warto samemu sprawdzić. Ponizej 1GB nie schodź z ramem, chociaż te 1,5GB na pracę biurową powinny starczyć
Vista Upgrade Advisor powie ci czy warto bawić się w vistę. osobiście nie testowałem.
add:
crooleeck napisał/a:
Z tego co mi wiadomo to do tego wielkiego Areo Visty (efekty przeźroczystości) potrzeba jest graficzna kompatybilna z DirectX 10, czyli z geforców co najmniej seria 8.
wystarczy directx 9.0c czy tam 9.1c. na pewno nie 10 instalowałem vistę na c2d 1,5ghz (to jest model t5cośtam ), 2gb ram, gf8400m i 160gb 5400rpm (notebook) i.... muliło, ale to chyba wina powolnego dysku. na stacjonarnym powinno być lepiej. chociaż jak już ci danielu pisałem, w vistę nie warto się pchać
_________________ It's a beautiful day! Don't let it go away!
Powiem ze vista to najmniej sprawny windows ma duzo bledow i bugow
Czesto sie zacina i takie tam wiec niepolecam
temat tyczy sie sprzetu a nie visty - Adf
_________________ Moje Sygny
googol Gość
Wysłany: 2008-05-11, 21:51
Frouner napisał/a:
Masz rację jak najbardziej. Dzieje się tak, ze Vista posiada ogrom kodu. Wystarczy spojrzeć objętościowo ile ten system zajmuje miejsca na dysku, odliczyć to i owo, a później Gigabajty przemienić na linijki kodu System zbyt się rozrósł, architektura jest skopana i nawet M$ czasami sobie z tym systemem nie radzi. Niestety żaden SP tu nie pomoże bo i tak każdy nowy dodatek będzie tylko zwiększał objętość systemu. W sumie sam Ballmer powiedział, że Vista to tylko etap ciągłych prac w celu ulepszenia kolejnych wersji sytemu - tu Windows 7.
Gdzie ten system, który miał się uruchamiać w parę sekund? Miał nie mieć problemów ze sprzętem, sterownikami a okazało się zupełnie coś innego. System ma trochę zalet ale o wiele więcej wad.
Masz rację jak najbardziej. Dzieje się tak, ze Vista posiada ogrom kodu. Wystarczy spojrzeć objętościowo ile ten system zajmuje miejsca na dysku, odliczyć to i owo, a później Gigabajty przemienić na linijki kodu System zbyt się rozrósł, architektura jest skopana i nawet M$ czasami sobie z tym systemem nie radzi. Niestety żaden SP tu nie pomoże bo i tak każdy nowy dodatek będzie tylko zwiększał objętość systemu. W sumie sam Ballmer powiedział, że Vista to tylko etap ciągłych prac w celu ulepszenia kolejnych wersji sytemu - tu Windows 7.
Gdzie ten system, który miał się uruchamiać w parę sekund? Miał nie mieć problemów ze sprzętem, sterownikami a okazało się zupełnie coś innego. System ma trochę zalet ale o wiele więcej wad.
bardzo cieszymy się z przybywających postów na forum - ale proszę was bardzo -
Cytat:
poza tym nie bawcie się w archeologów...
_________________ It's a beautiful day! Don't let it go away!
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum