Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Wył/wł myszki(touchpada) w laptopie
Autor Wiadomość
pawlak24 

Wysłany: 2008-03-01, 22:22   Wył/wł myszki(touchpada) w laptopie

Witam
Posiadam laptopa Gateway MT6917b. Irytuje mnie gdy podczas pisania na klawiaturze niechcący musne myszkę-często zainicjuje coś czego nie oczekiwałem- czy zna ktoś sposób na chwilowe blokowanie(odblokowanie) myszki . nie chodzi o całkowite wyłączenie, lecz chwilowe na czas korzystania z klawiatury,za pomocą kombinacji klawiszy. Sprawdziłem już wszystkie klawisze funkcyjne i nic.Po wysłaniu zapytania do Gatewaya ten opisał sposób na trwałe wyłączenie .Fabrycznie nie ma opcji w klawiszach funkcyjnych.pozostaje więc wyzwanie dla Szanownych informatyków - utworzyć klawisz skrótu którym bym mógł to robić i chyba nie tylko ja, bo jak się zorientowałem jest to bolączka większości posiadaczy laptopów.

Maciek 
Programmer

Wysłany: 2008-03-02, 16:27   

Możnaby napisać program (np. w Delphi). Więc to raczej jest temat do działu Programowanie z prośbą o coś takiego :P .

To chyba nawet takie trudne by nie było...

Mnie też przeszkadza, ale bardzo rzadko, bo zwykle lewą stronę klawiatury obsługuje się lewą ręką.

Asdef 
Administrator

Wysłany: 2008-03-03, 17:00   

w notebookach firmy Fujitsu Siemens z zainstalowanaymi sterownikami do touchpada pownien być skrót fn+f7, ale w tym nie wiem. ale na klawiszach sa oznakowania, jak na tabliczkach znamionowych.. poszukaj dobrze

jeżli takiego nie znajdziesz, to zobacz w biosie, czy nei możesz ustawić takich opcji (swoich skrótów) - raz się spotkałem z czymś takim, ale nie pamiętam w czym... :?
http://img528.imageshack.us/img528/3311/dn9ar.png

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach