Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
wyłączyłem swoje konto
Autor Wiadomość
sawi

Wysłany: 2009-02-21, 09:40   wyłączyłem swoje konto

witam wszystkich uzytkowników
jestem tu pierwszy raz i mam problem dla mnie duży dla bardziej znających sie pewnie drobny
kolega instalował mi windowsa bez podawania hasła i wszystko było OK. Kiedy z jakiejś przyczyny gdy włączylem kompa wyskoczylo mi okienko zebym podal haslo administratora co prawda wcisnalem OK system sie prawidlowo zalogowal, po jakim czasie bylo to dosyc wkurzajace z tym wciskaniem OK do zalogowania i chcialem sobie poprawic i wyszlo na to ze sobie pogorszylem otoz w panelu sterowania w zarzadzaniu administratora czy jakos tam nie pamietam dokladnie (nie bylo to w kontach uzytkownikow) wszedlem w uzytkownikow i tam byly wlaczone 3 konta administratora chyba gosc i nie pamietam jakie trzecie z tym ze wszedlem we wlasciwosci tego trzeciego i goscia i poprostu wcisnalem WYLACZ. po restercie kompa nadal wyskakuje mi okienko do logowania z tym ze jak wciskam OK to wyskakuje mi komunikat ze "Twoje konto zostalo wylaczone. Skontaktoj sie z administratorem." Nie wiem co w tej sytuacji moge zrobic zeby przywrucic poprzednie ustawienia. Prubowalem wejsc poprzez wcisniecie F8 przy starcie, ale z zadnym z tych opcji nie moge nic przestawic zawsze woła haslo administratora a niby skad przeciez nie bylo mu nadane. Prosze o pomoc co mam zrobic.

Petermechanic 
Wymiata!

Wysłany: 2009-02-21, 09:50   

to Windows XP?
Jeżeli tak - to jak były 3 konta, w tym 2 administratora - Administrator, twoje konto z uprawnieniami administratora i gość(tak, np. jest u mnie). Jeżeli tak - to logujesz się na konto Administrator. A w tym miejscu się nie wyłącza - wystarczy ustawić "użyj szybkiego przełączania użytkowników".
Pozdrawiam

sawi

Wysłany: 2009-02-21, 09:56   

tak to system XP. masz racje z tymi kontami tak byłoz tym ze jakie haslo mam wpisac w hasle administratora zeby sie zalogowac i przestawic. Poprostu niewiem co mam wpisać w wyskakujacym okienku jako hasło.

Petermechanic 
Wymiata!

Wysłany: 2009-02-21, 10:03   

http://209.85.129.132/sea...pl&client=opera
Proszę, myślę, że powinno pomóc, skoro nie masz do żadnego konta admina hasła - ani Twojego, ani konta "Administrator".
Pozdrawiam

sawi

Wysłany: 2009-02-21, 10:57   

przepraszam moze jestem slepy ale nie moge znalezc tego pliku o ktorym mowa w tym linku
http://209.85.129.132/sea...pl&client=opera

Dwukrotnie klikamy plik install.bat. gdzie ten plik?
a moze to nie o to chodzi

Petermechanic 
Wymiata!

Wysłany: 2009-02-21, 12:16   

Ściągasz paczkę:
http://home.eunet.no/~pno...wd/bd080526.zip
Rozpakowujesz i wciskasz install.bat. :)
Tylko przed tym, znajdź pustą dyskietkę i włóż do napędu, żeby przygotować dyskietkę startową

Kimimaro2485 

Wysłany: 2009-05-15, 07:16   

Petermechanic napisał/a:
Ściągasz paczkę:
http://home.eunet.no/~pno...wd/bd080526.zip
Rozpakowujesz i wciskasz install.bat. :)
Tylko przed tym, znajdź pustą dyskietkę i włóż do napędu, żeby przygotować dyskietkę startową

Jeżeli już jesteś na tym drugim koncie administratora to możesz też włączyć CMD (command prompt), tj, START--->URUCHOM--->CMD...
Tam wpisujesz
Kod:
net user NAZWA_TWOJEGO_USERA /active:yes

Myślę, że powinno pomóc...

Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach