Witam, nie wiedziałem jaki dac tytuł postu... sprawa wygląda tak: miałem zainstalowane dwa systemy jeden na C XP Professional, a drugi na K XP Home Edition , jak odpalałem kompa to normalnie pytał który system... i było OK. Teraz sformatowałem partycje K i niema tam nic a przy odpalaniu kompa dalej wyświetla ekran z wyborem systemu, jak to wyłączyc żeby startował normalnie?.
_________________ Urodziłem się zmęczony... żyje by odpoczywać...
Chodzi o to że jest wybór i moge wybrac i odpalic kompa ale jaki sens jest wybiera skoro jest tylko jeden system na kompie , a ta partycja z tym drugim została sformatowana... i przy każdym odpaleniu musze bez sensu wybiera między istniejącym systemem a nieistniejącym.
jak go znaleźc? wyszukiwanie nie dało rezultatu... w jakim katalogu szuka?
[ Dodano: 2009-04-05, 10:48 ]
znalazłem....
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Home Edition" /noexecute=optin /fastdetect
i co mam zrobic? wykasowa ten drugi wpis? ręcznie?
myślę, że usunięcie go, zapisanie pliku i restart komputera pomoże... w razie czegoś zostaje jeszcze konsolka Ale OK, usuń ten drugi wpis, jak korzystasz z xp pro na 1 partycji
Pozdrawiam
Usunąłem drugi wpis, zapisałem... ale zrestartuje dopiero za godzinę bo ściągam większy plik i nie chcę przerywać ściągania bo dobrze idzie, dam znać jak poszło.
Pomogło ) Serdeczne Dzięki za pomoc !!
Pozdrawiam.
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum