a więc... Szkoła do której chodze zakupiła sobie nowe kompy z XP pro. I zaczyna się problem. Pogmatwali coś z tymmi kontami. Dali nam jakieś konta testowe. Logowanie nie odbywa się na stacji(w moim wypadku 12) tylko na jakimś SBMSB czy coś w tym stylu. W skrócie mam 15 mb do własnego użytku, nie mozna uruchomić nawet właściwości pulpitu, wszystko jest poblokowane. Wie ktoś moze jak założyć konto na takim kompie na stacji (12^^) no i oczywiście jak zainstalo9wać jakiś program bez zgody admina, bo u nas pani mowi ze jak nam sie uda to mozemy, ale sama nigdy nic nie mowi no i wolałbym zeby to nie było konto współadmminia, tylko takie zwykła, ale z mozliwością instalowania programow. Da się??
Miałem ten sam problem. Rozwiązałem go tak:
Poprosiliśmy z kolegą ze stanowiska nauczycielke-admina, żeby nam pozwoliła Turbo Pascala zaistalować więc włączyła konto admina i zanim zainstalowałem, dodałem sobie prawa użytkownika zaawansowanego a koledze admina (żeby na niego było ). Na wszelki wypadek dorzuciłem nowe konto admina tylko na tym komputerze, żeby administrator sieci nie widział go (a na tym konice mam wszystko: 130 GB, możliwość instalowania wszystkiego, a nawet format c )
PS: Jak bardzo Ci zależy na przestrzeni dyskowej to spróbuj przez linie komend coś skopiować na dysk c.
_________________ "Zawsze łatwiej jest zmienić kod, którego jeszcze nie napisałem"
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum