Wysłany: 2007-05-13, 20:45 Gagu-Gadu jak zabezpieczyć hasło
hej.. jeste na tym forum po raz pierwszy i nie mam kompletnie pojecia o takich grupach dysusyjnych..bo nigdy w nich nie uczestniczylam ale mam pewniem problem i moze ktos tu mi pomoze PROSZE...Otóz chodzi o to ze mam bardzo wscibskiego chłopaka.. który tylko gdy mnie nie ma sciaga sobie jakis problam( sam mi sie chwalił) i wchodzi na moje gg.. jak moge sie przed tym ustrzec?????????????pomocy??????
Edit//ExeQtoR// Poprawiłem temat na bardziej czytelny
Podejrzewam że masz zainstalowany windows xp i gg i zapamiętane hasło w gg. Zmień hasło i nie zapamiętuj go w programie . Można też ustawić hasło na wygaszacz ekranu, jest w ustawieniach ekranu (prawy a pulpicie i właściwości...). W tedy by to obejść pewnie naciśnie eset na obudowie, ale to się da załątwić hasłem na profil użytkownika windowsa xp.
Ale ja bym ci radził jednak porozmawiać z tym chłopakiem i go wychować. Szczerze mówiąc coś takiego, według mnie oczywiście, to zwykłe chamstwo...
jak moge sie przed tym ustrzec?????????????pomocy??????
odp. Nie da się jeśli on ma dostęp do twojego komputera
Dlaczego odp: Tak jest zrobione GG że sposób zapisu hasła jest w pliku congig.dat w postaci ADBS.... dwie literki oznaczają jedną literkę czyli nic prostszego napisać program który odszuka plik, w pliku odpowiedni wiersz i go zdeszyfruje. A zmienić tego nie możesz ponieważ GG by Ci się na serwer nie połączyło.
Ale jak crooleeck, napisał wchodzisz na GG odznaczasz opcje zapamiętywania hasła i zmieniasz hasło W tedy GG i nie zapisze go w pliku config.dat i za każdym razem jak będziesz się łączyła do serwera GG(z trybu"niedostępnego" w trym inny np. "dostępny") A więc to jedyny sposób jeśli chodzi takie zabezpieczenia Drugi sposób to zmiana hasła i niedopuszczanie chłopaka do kompa A trzeci to pozbycie się chłopaka z swojego życia(no i zmiana hasła) Aha jeszcze rada zmień hasło i odpowiedź na maila z którego rejestrowałaś GG(aktualnie używasz) bo być może ze też zna i to hasło i przy pomocy przypomnienia hasła znów wejdzie a najlepiej zmień maila na taki jak używasz skoro wszedł na GG to być może że zabezpieczył się i ustawił swój mail aby mieć kontrole nad tobą
PS:
GG-->Gadu-Gadu(z paska u góry) ustawienia Użytkownik(po lewo) (po prawej w grupie "Twoje konto") odznacz "pamiętaj hasło" zastosuj OK
[ Dodano: 2007-05-14, 12:59 ]
kati napisał/a:
hej.. jeste na tym forum po raz pierwszy i nie mam kompletnie pojecia o takich grupach dysusyjnych..
Miło nam że jesteśmy pierwsi W razie jakichkolwiek kłopotów z komputerem zapraszamy ponownie
Acha wpadł mi jeszcze jeden pomysł Choć taki średni do powyższych
Powiedz chłopakowi że jak tak będzie robił to się obrazisz albo postrasz go że zerwiesz ewentualnie szczel mu z raz hmm przez głowę Może się od uczy A jak postraszysz tym zrywaniem to też się przekonasz czy mu na tobie zależy
PS: tylko to są rady zrobisz jak będziesz chciała żeby nie było że przeze mnie się rozleciał związek
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
do tego jeszcze dodam, że stosowanie tego samego hasła do mail'a i innych ważnych twoich zasobów i profilów nie jest dobrym wyjściem...
ja mam wszędzie inne... prawie wszędzie, za wyjątkiem mało ważnych rzeczy...
a w szczególności GG hasło jest inne niż wszędzie... właśnie aby się uchronić gdy ktoś przechwyci hasło z pliku config.dat to mam pewność, że się nie zaloguje gdzie indziej taki delikwent...
nie zapamiętuj haseł, chyba że na stronach, ale to już musisz mieć własny profil (użytkownika) aby nikt się nie logował na twoje konto... a hasła pomimo profilu w windows, nie zapamiętuj hasła
chyba, że masz NTSF i pewność że żaden inny user nie wejdzie na twoje dokumenty
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum