jest to cytat maila, od admina mojej sieci, ale myślę że przyda się każdemu ta wiadmość!!
Cytat:
Szanowni Panstwo,
W ostatnich dniach na skrzynkach internautow w calej Polsce pojawiły się
sfałszowane wiadomości pochodzące rzekomo od serwisu fotka.pl.
Pod adresem http://pomoc.toya.net.pl/fotkapl.jpg znajda Panstwo
przykładowy email na ktorym po najechaniu myszką na link
widać, że adres serwisu fotka.pl jest sfalszowany.
Wiadomosci te zachecaja do odwiedzenia sfałszowanej kopii serwisu
fotka.pl, na ktorej znajduje sie informacja o koniecznosci pobrania
aktualizacji Flash Playera. Rzekoma aktualizacja Flash Playera instaluje
w systemie konia trojanskiego Trojan.SpamBot.
W przypadkun wczesniejszego odwiedzenia tej strony i zainstalowania z
niej w/w programu prosimy o przeskanowanie komputera programem
antywirusowym z aktualnymi wersjami baz wirusow.
Zapraszamy rowniez do lektury działu " Bezpieczeństwo w Internecie" na
naszej stronie "http://pomoc.toya.net.pl
tak, bo mogą tym nałapać ludzi, wiele tysięcy polaków siedzi na fotce Takie "fokemony" nie sprawdzą linku i klikną Chyba, że sprawdzi, czy adres jest właściwy
myślę, że ta tym forum to ostrzeżenie nie jest potrzebne, ponieważ:
-są tu w miarę rozważni ludzie i myślę że nie klepię czegokolwiek co się pojawi na ekranie;
-no i nie korzystają z fotki
ale mimo wszytko - dzięki za info
_________________ It's a beautiful day! Don't let it go away!
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum