Wysłany: 2008-06-14, 16:00 Problem z wysokim pingiem.
Mam problem gram w grę World of Warcraft i od jakiegoś czasu mam strasznie wysokie pingi(od jakiś 3 tygodni) dochodzą nawet do 2000-3000(tzn nie cały czas ale pogram z pół godziny i ping zaczyna rosnąć potem znowu spada i tak w kółko) wcześniej miałem ping ok 50.
Co może być przyczyną(formata robiłem 2 dni temu)
I LOGI Z HIJACKA
Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 16:52:13, on 2008-06-14
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Boot mode: Normal
Jo tok przy wieśniacze i stwierdze zee wszystko OK mosz
Ale na serio to ping do onetu masz normalny(pierwszy duży bo może serwer był chwilowo zajęty)
na moje ok to odinstaluj: "Ściągnij przez IDM" tego idema a na dokładkę to sprawdź na innym kompie u kumpla czy ta gra i ten serwer do niego działa u kumpla poprawnie(bo ja obstawiam że to albo gra u ciebie albo serwer na który się łączysz nie nadąża)
Aha jeszcze kliknij CTRL+ALT+DELete i zakładka sieć zobacz czy cos Ci łącza nie zajmuje sporo bo niby log czysty, ale nie podobają mi się te:
Na mój gust to miałeś ostatnio reinstalke systemu albo masz kilku userów na kompie, i świeży system bo nie masz żadnego antyvira ani firewall'a
behemothxx napisał/a:
wcześniej miałem ping ok 50.
Co może być przyczyną(formata robiłem 2 dni temu)
No przejrzałem loga a później początek tematu co do systemu to zgadałem a ping to zobacz jaki masz do Onetu ;> średni wychodzi poniżej 50 Czyli nadal obstawiam ze serwer Ci nie nadąża czyli za dużo osób gra na tym serwerze i nic z tym nie zrobisz(jedynie zmienić serwer)
Paladyn napisał/a:
Log jest czysty, ale czy kompletny? Chyba nie... Daj kompletny log z hijackthis/
Owszem log pełny Bo świeżutki system jest bez "zbędnych" programów ))
_________________ Moderatora grzecznie się słuchamy,
nie spamujemy, nie bluzgamy...
Możesz pisać nowe tematy Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum