Strona Główna     FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy

Poprzedni temat :: Następny temat
Własny serwer (apache)
Autor Wiadomość
Net 
neD

Wysłany: 2008-01-29, 15:54   Własny serwer (apache)

Witam!
Mam komputer podłączony do sieci lan (Espol - espol.com.pl [jest siec blokowa :) ])
Planuje kupić router.... i tu mam kilka pytań
1. Czy jak podłącze neta to routera wszytko będzie git cacy? xP Moga Byc jakieś problemy?
2. Czy jak ustawie przekierowane porty wyjdą na zewnątrz (wszyscy a nie tylko sieć ^^) (to jest jedyne wyjście ponieważ admin nie chce odblokować ^^ ) to może się zdarzyć że nie zadziałają ?
Pytanie mogą wydawać się "dziwne" ale nigdy w tym nie siedziałem i warto zapytac osób które wiedzą więcej od mnie :spoko:
Pozdrawiam, NET :drunk:

Petermechanic 
Wymiata!

Wysłany: 2008-01-29, 22:22   

ale admin tej Twojej głównej sieci i tak musi zrobić przekierowanie na ten port 5xxxx co podałeś na ShoutBox. Po co Ci ruter? Na podzuał na jeden komputer nie opłaca się inwestować w rutery. Chyba, że stawiasz osobny serwer. Ale i tu nie musi być rutera - powiedzmy, że masz w ruterze 2 karty sieciowe, a systemem jest linux.
W razie czegoś - pisz.

Dodaj do: WypowiedÄ˝ dla Wykop  WypowiedÄ˝ dla Facebook  WypowiedÄ˝ dla Wyczaj.to  WypowiedÄ˝ dla Gwar  WypowiedÄ˝ dla Delicious  WypowiedÄ˝ dla Digg  WypowiedÄ˝ dla Furl  WypowiedÄ˝ dla Google  WypowiedÄ˝ dla Magnolia  WypowiedÄ˝ dla Reddit  WypowiedÄ˝ dla Simpy  WypowiedÄ˝ dla Slashdot  WypowiedÄ˝ dla Technorati  WypowiedÄ˝ dla YahooMyWeb
Odpowiedz do tematu
Możesz pisać nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach